TEEO vill ha dig! Årsmöte 9 mars

Tjenixen alla teg:are!

TEEO har en del planerat framöver. Först och främst, vårt årsmöte som närmar sig med storm. 9 mars är datumet ni bör lägga på minnet. Vad sker då? Jo, en ny styrelse röstas fram medan den förra tackar för sig. Vilka får då söka till styrelsen? Jo, det får exakt vem som helst göra. Kraven är att du är elev på skolan, går första eller andra året och självklart att du vill det allra bästa för alla elever och skolan i sig. Låter detta intressant? De nuvarande posterna som finns är sju följande: ordförande, vice ordförande, sekreterare, 2x ekonomiansvariga, 2x ledamot.
Vad har varje enskild styrelsepost för roll då?

– Ordförande: Är den som håller i mötena varje vecka tillsammans med alla resterande parter av styrelsen och aktiva medlemmar. Ordförande har som uppdrag att hålla koll på respektive projekt och se till så att viktiga punkter tas upp och så att allt utförs på rätt sätt enligt stadgar och regler. Helt enkelt får ordförande vara “DA BAWS!”.

– Vice ordförande: Är lite utav ordförandes ”back-up” och högra hand. Har samma roll men står stand-by och håller i mötena då ordinarie ordförande är frånvarande.

– Sekreterare: Skriver ner vad som sägs och bestäms under möten och andra relevanta tillfällen i ett protokoll som finns tillgängligt för respektive elever på Täby Enskilda Gymnasium. Har kortfattat koll på saker som sägs och görs!

– Ekonomiansvariga: Har hand om elevkårens inkomster och utgifter. Ser till så att allt sker på rätt sätt och bokför sedan genomförda köp.

– Ledamöter: Är med och fattar beslut och hjälper till där det behövs.

Hur söker man då till styrelsen? Det är enkelt- du skickar ett mejl till: teeo@tabyenskilda.se och skriver ditt namn, klass och posten du vill söka till. Under årsmötet den 9 mars, kommer alla kandidater att få presentera sig och sedan sker en omröstning.

Vad har vi i TEEO gjort de senaste terminerna då? Vi har bland annat anordnat en fotbollsturnering och en halloweenfest tillsammans med elevkåren på ÅVA gymnasium. TEEO har bjudit på kaffe under förmiddagar för att sprida lite energi. Vi har även haft vårt årliga killergame, som är mycket uppskattat av eleverna. Vi har gjort det möjligt för elever på skolan att skapa egna föreningar med bidrag från TEEO. Allt detta och mycket mer är vad TEEO planerar och sedan genomför. Att sitta i styrelsen är en chans att göra TEEO till den elevkår man vill ha. Vill du ha fler skolfester, gratis frukt i skolan, ett bättre elevrum eller något annat? Sök då till styrelsen, genom att skicka ett mail- för att göra det till verklighet, eller kom i alla fall på årsmötet 9 mars för att rösta fram den kandidat som tycker som du!

/TEEO’s styrelse

Bild: CC0 Public Domain

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *