TEG Horror Stories är tillbaka!

TEG Horror Stories, som är tillbaka efter succepremiären förra året, är en övning för eleverna som läser Film & TV-produktion 2 på Estetiska programmet Media. Övningen består av flera olika moment och avslutas med en premiär för hela skolan. Årets gästskådespelare är Henrik Näsström och Victoria Henäng. Läs mer om projektet och se årets trailer. Filmen har världspremiär nu på onsdag 9 december klockan 15:20!

I arbetet med TEG Horror Stories lär sig filmeleverna först hur den traditionella manuslayouten ser ut och skapar en karaktär tillsammans i klassen. Efter att de skrivit en scen individuellt, med den gemensamma karaktären, väljs fem av scenerna ut att filmatiseras. Eleverna lär sig under inspelningen att använda sig av klappa, ta ljud och ljuddesign.

När alla filmerna är klara läggs de ihop och blir en experimentell skräckfilm. Scenerna passar inte perfekt ihop eftersom de från början är en individuell uppgift, men förvånansvärt bra eftersom de alla har en gemensam karaktär.

Årets karaktärer är

Teo: En vaktmästare som praktiserat på skolan men som inte fick jobbet. Han lämnade aldrig tillbaka nycklarna utan besöker skolan om nätterna för att ”hålla rent”. Han är oerhört arg på Henrik Näsström (vaktis) som fick jobbet i hans ställe och bor under perrongen vid Galoppfältet.

Kim: Växte upp i en lägenhet i Täby med sin ädre syster, Victoria Henäng. Victoria har skyddat Kim från omgivningen. Kim är undangömd på skolan och hör ibland elever prata i korridorerna medan hon är instängd. Hon vill ha en vän och tänker skaffa en till varje pris.

Årets gästskådespelare är Henrik Näsström och Victoria Henäng. Filmen har världspremiär nu på onsdag klockan 15:20. På fredag har den även premiär på webben via EstetMedias nya Facebooksida.

Skribent: Robert Selin
Foto och film: Täby Enskilda Gymnasium

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *