TEG presenterar: 5xGud

Från och med i höstas har 10 elever på Täby Enskilda Gymnasium samlats varje onsdag i skolans studio för att tillsammans sätta upp föreställningen 5xGud. En pjäs som är skriven av Jonas Hassen Khemiri, författaren till Ett öga rött. Nu har tiden äntligen kommit och TEGs egna teatergrupp ska få visa upp vad de har kämpat med de senaste månaderna.

Det börjar med att en person står i en spotlight på scenen. Han är på Oscarsgalan och har precis tagit emot ett pris, eller? Fler personer kommer i på scen och det visar sig att han inte alls är en Oscarsvinnare utan en misslyckad dramalärare som försöker återuppleva en förlorad dröm.

Tillsammans med sina elever sätter en dramaläraren upp en föreställning som snarare liknar en mardröm än en dröm. Likt Strindbergs Ett Drömspel får man i 5xGud se sekvenser ur olika personers liv. Varje scen i är skriven av dramaeleverna, som gillar att vara lite råa mot varandra. Det är en komisk pjäs som samtidigt har en del svart humor och tar upp det allvarliga i livet. Tillexempel handlar det om en karaktär som inte vill veta av sin handikappade tvillingsyster.

5xGud är en pjäs som spelas av och handlar om ungdomar och har en hög igenkänningsfaktor för många. Drömmar, hur man vill att livet ska bli och hur det faktiskt blev tillslut är alla ämnen som tas upp. Ett gott skratt utlovas av Täby Enskildas egna teatergrupp.

Det är Lotta Amneby Maxe som har regisserat pjäsen men det var även hon som startade teatergruppen. Vilket är något som hon tänker fortsätta med nästa år. Så är du sugen på att spela teater, kanske lära dig lite teknik eller bara improvisera är det här ett jättebra tillfälle att ta i akt. Den 13 mars, vecka 11, kommer det att finnas ett provtillfälle till alla som funderar på att var med. Provtillfället tar plats i studion klockan 16:30 och alla är välkomna. Vill du anmäla dig eller få mer information maila lotta.maxe@tabyenskilda.se

Missa inte 5xGud som spelas i Täby Enskildas egna studio den 19 februari klockan 19:00 och den 20 februari klockan 16:30.

Teatergruppen

Teatergruppen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *