TEG tycker till: Top 10 viktiga nöjesdatum

Kulturpanelen på TEGAZINE har tagit fram och gjort en lista på höstens och vinterns nöjesreleaser och anmärkningsvärda happenings. Mycket händer och det finns något för alla. Listan innehåller film, musik och spel som alla släpps under de kommande månaderna.

Vi frågade eleverna i TEGs korridorer vad de mest såg fram emot och sammanställde resultatet till en top10-lista. Resultatet finner du nedan. Totalt var det 45 elever som tillfrågades.

HOBBIT

1: The Hobbit: The Battle of the Five Armies 14%

Den spännande avslutningen av en hyllad trilogi kommer den 10:e December och kön till biografen väntas bli lång. Tyngden på Martin Freemans och Peter Jacksons axlar är minst sagt stor med tanke på storlagheten i Lord Of The Rings-trilogin men än så länge har man gjort det tillräckligt bra för att hålla både LOTR-nördarna och kritikerna glada. Många stora namn i kombination med en rättfärdigande budget bygger upp avslutet till något många ser fram emot och TEG:s elever är inga undantag. The Hobbit: The Battle of the Five Armies vinner förstaplatsen på TEG:s lista och om den lever upp till förväntningarna är det inte svårt att förstå varför.

HUNGER

2: Hunger Games: Mockingjay part 1 13%

Jennifer Lawrence och company är tillbaka igen i den kritikerrosade Hunger Games Trilogin. De tidigare två filmerna har minst sagt varit väldigt populära. Det är därför inte konstigt att denna film kommer högt upp på denna lista. Det här är början på slutet, Hunger Games: Mockingjay part 1 är den näst sista filmen i serien eftersom att de gjordes två filmer av den sista boken. Jennifer Lawrence kliver tillbaka in i rampljuset igen efter en väldigt kontroversiell period inom media där många av hennes privata bilder har lagts upp på internet.

Walking

3: The Walking Dead (Säsong 5) 9%

Zombieapokalypsen är än en gång nära och nu gäller det att bunkra upp med popcorn, godis och läsk. I en tid där Zombiegenren känns överspelad kommer The Walking Dead och frälser oss med en intensiv, blodig och intelligent pånyttfödelse. Golden Globe-nomination under bältet och ett rungande 8.7-betyg på IMDB är det inte svårt att klura ut att det är många som ser fram emot The Walking Deads nya säsong och frågan är om man inte kan ta över titeln som Zombieälskarnas kronjuvel efter att Resident Evil har hållt titeln under en längre tid. Hursomhelst hamnar The Walking Dead på en värdig tredjeplats och vi är många som sitter framåtlutade på våra soffor den 12:e oktober när den femte säsongen kickar igång.

ORANGE

4: Orange Is The New Black (Säsong 3) 9%

Äntligen tillbaka till fängelset! Troligtvis en mening dina föräldrar ville att du aldrig skulle säga, men hursomhelst är vi många som är exalterade inför nya säsongen av Orange is The New Black som kommer om lite mer än ett halvår. Piper Kerman – som var skribenten till boken som serien handlar om – sa i en intervju med ABC att tittarna har mycket att se fram emot. Vi kommer att få se mer av bakgrunden till vissa karaktärer samt se kommande karaktärers intressanta intåg i serien. Den är ute om 9 månader och hela 9 % av vår lista ser fram emot den. Jag kan bara tänka mig hur det blir när det är bara en månad kvar.

FIFA

5: FIFA 15 8%

Lagom till hösten är det som varje år dags för ett nytt FIFA. Förväntningarna är skyhöga som vanligt från alla FIFA-fantaster. Grafiken förbättras som många andra funktioner för att göra spelet mer likt verkligheten. För ett otränat FIFA-öga är det svårt att skilja spelen åt från år till år men för en rutinerad FIFA-lirare är skillnaderna oerhört omfattande.

game-of-thrones-title

6: Game Of Thrones (Säsong 5) 7%

En ny säsong av Game Of Thrones är på väg och som vanligt är GOT- fanatikerna lyriska. Ännu en säsong med blod, romantik, krig, och nakna kroppar. Många ser fram emot ytterligare en säsong med våra favoritkaraktärer, men det tycks vara väldigt oklart hur långt tid vi har kvar med dem. Vi håller tummarna för att vi kommer kunna se våra hjältar kriga in i det sista, maktkampen har aldrig varit mer dramatiskt än nu. Trots att den nya säsongen sänds om ett års tid så kan är det minst sagt förståeligt varför alla är uppjagade inför den kommande säsongen.

Ed Sheeran - Dan Curwin

7: Ed Sheeran live Globen 7%

På onsdagen den 12 November är det dags för Ed Sheeran att uppträda i Stockholm (Globen). Den framgångsrike och folkkäre artisten släppte ett nytt album i Juni. Albumet heter ‘’X’’ och innehåller bland annat låten ‘’Don’t’’ som toppade listorna. I November kommer han alltså till Globen och en sjundeplats på TEGs lista bäddar för en lovande konsert.

Warlords-of-Draenor

8: World of Warcraft: Warlords of Draenor 5%

World Of Warcraft, å du underbara tidsfördriv och verklighetsflykt. Ännu en expansion, ännu mer liv ner i soptunnan. WOW har sedan urminnes tider varit det största MMORPG-spelet i världen och medan många kritiker tyckte att den tidigare expansionen Mists of Pandaria gick lite för långt så är det inte svårt att se hur många är taggade inför den kommande expansionen när man tittar på den cinematiska trailern (Kan ses här). Kanske är det dags för Blizzard att göra något nytt, men samtidigt hävdar många att Warcraft-universumet har varit den mest underhållande spelserien i vår tideräkning och att Blizzard aldrig borde överge denna guldgruva av både pengar och spelupplevelse. Hursomhelst sitter speltorskarna (mig bl.a) spänt framför datorn beredda att slänga pengar på ytterligare en expansion som kommer den 12e november. Det eviga mantrat: någon dag ska jag sluta spela WOW, but that day is not today.

South_Park_Season_14

9: South Park (Säsong 18) 4%

South Park är tillbaka och det första avsnittet har vi redan sett. Det finns ingen annan serie som gång på gång lyckas med att både underhålla och kränka så många personer på samma gång som South Park lyckas med. Att serien är inne på sin 18:e säsong är ingen tillfällighet, och att Matt Stone och Trey Parker är de i två särklass bästa satirkomikerna i vår tid håller nog alla som sett serien med om. Inte alltid uppskattat men vet man vad det handlar om finns det ingen tvekan om att en ny säsong av South Park aldrig sviker. South Park säsong 18 hamnar på en kontroversiell niondeplats på listan.

Lorentz

10: Lorentz live Berns 3%

Lorentz, mest känd för sitt samarbete med storebrodern Sakarias har släppt tre album, två med brodern och ett soloalbum. Vi mot Världen och Himlen är som mörkast när stjärnorna lyser starkast skildrade livet i Stockholm ur två unga bröders perspektiv. Lorentz soloalbum Kärlekslåtar som släpptes i år har tagit nivån på svensk elektronisk hiphop han lade med brodern och flyttat upp den två snäpp. Många duktiga producenter korsas med den talangfulle artisten Lorentz i det nya albumet och när det är dags att visa upp sig live på Berns i Stockholm finns det inte en enda hiphopentusiast som sitter still. Allt är upplagt för en konsert att minnas alltså. Vi får bara hoppas att talangen vi sett i studion finns kvar när det är dags att äntra scenen. TEG placerar Lorentz på en inte alltför åtråvärd sistaplats på listan, men någon måste ju ta den.

 

Skribenter: Gustaf Edstrand, Martin Mellkvist & Max Wassén

Alla foton: Creative Commons

 

1 comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *