Tegazine recenserar! Star Wars: The Force Awakens

Den ljuvliga tiden har kommit, när man äntligen fick tid till att sätta sig ner framför bioduken och njuta av årets viktigaste datum, premiären till Star Wars: The Force Awakens. Innan filmen satte igång visste jag att mitt intryck av filmen enbart kunde gå åt två olika håll, och enbart två. Antingen är den bra bra, eller dålig. När det handlar om klassiker som Star Wars-filmerna blir kritiken alltid mer skarp. Mina förväntningar låg i botten, men jag blev mycket överraskad.

Filmen utspelar sig ungefär 30 år efter Dödsstjärnans (Death Star) förstörelse, Darth Vader och Darth Sidious död. Den sista jedin, Luke Skywalker, har försvunnit. Den Första Ordern (The First Order) har rest sig från det Galaktiska Imperiumet (Galactic Empire) med strävan att eliminera Luke Skywalker tillsammans med Republiken. Motståndet ledda av General Leia Organa, med stöd från republiken motarbetar Den Första Ordern samtidigt som dem söker efter Luke i syfte att hjälpa honom.


Nya karaktärer som syns i den nya Star Wars-filmen: 

  • Finn är en Stormtrooper som flyr från The First Order efter att ha bevittnat dess grymhet. Han är en av huvudrollerna i den nya filmen. Finn är en modig och välvillig karaktär som väljer att påbörja en resa i ensamhet, i syfte att lämna bakom sig sitt forna liv.

  • Rey är en renhållningsarbetare (scavenger), övergiven på planeten Jakku av sin familj, med ett okänt förflutet. Hon söker efter sin familj samtidigt som hon försöker överleva i sin ensamhet. Rey är extremt självständig som enbart behövt ta hand om sig själv, tills hon möter Finn.

  • Kylo Ren är befälhavare för Den Första Ordern, samt medlem i Knights of Ren. Han är stark i sina jedikrafter, dragen mellan det onda och det ljusa. Kylo Ren har ett väldigt skuggat förflutet som förklaras i filmen. Till skillnad från Darth Vader, är Kylo Ren mer farlig och oförutsägbar, men moralt inställd till att göra vad han tror är rätt.

Gamla karaktärer som syns i den nya Star Wars-filmen:


Han Solo och Leia Organa

Luke Skywalker

Chewbacca

Med flera…


Slutsummering: 1-5 grisknorrar.

Spänning: 5 grisknorrar

Romantik: 1 grisknorrar

Komedi: 2,5 grisknorrar

Drama: 3 grisknorrar

Skräck: 0 grisknorrar

Action: 5 grisknorrar


Skribent: Victoria Jäger

Fotokälla: giphy.com, Wikimedia Commons by @TerraS12

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *