Tegazine testar: 5 platser att dejta på

 

Tegazines egna kärleksguru Hugo skickades ut med uppdraget att testa och recensera fem olika dejtingställen i Stockholm. Efter en hel dag av jäktande runt i stan (med en gris) har vår expert kommit fram till både bra och dåliga saker hos dessa ställen och listat dem här nedanför för att ni ska få alla tips ni kan behöva för att bjuda den där speciella personen på en minnesvärd dejt. Förhoppningsvis är er respektive något annat än ett svin.

Vetekatten
+ Mysigt café mitt i centrala Stockholm. Väldigt många goda bakverk till en inte alltför svidande prislapp. Den både saftiga och mäktiga morotskakan kommer göra succé på din dejt – perfekt att dela på! Smyg gärna in din dejt i deras “kajuta”, ett mindre rum i marint tema avskilt från resten av caféet. Ultimata stället för de hångelsugna paren eller de som vill ha lite tystare atmosfär.
– Beroende på vilken tid du kommer hit kan du förvänta dig att stället är fyllt med främst pensionärer och småbarnsföräldrar (kanske inte det mest upphetsande). Akustiken var också sådär, så om kajutan inte är ledig kanske ni kärlekspar som är absolut varmast i kläderna ska titta efter ett annat ställe.
www.vetekatten.se, Kungsgatan 55
Dejt 1
Café 60
+ Även detta ett café i hjärtat av Stockholm men erbjuder lite fler matiga rätter. Kom alltså gärna hit om ni har bestämt att ses över något mer än fika. Otroliga mängder av ambitiösa bakverk och stora smakrika maträtter i förhållande till priserna! Sätt er en trappa upp i deras sköna fåtöljer, se ut över Hötorget och njut av varandras sällskap. I denna lite mörkare mys-miljö kommer du märka att konversationerna kan hålla på för evigt!
– Samtidigt som deras fåtöljer är så sköna och belysningen så avslappnande kan det bli lite för bekvämt ibland. Här måste du kämpa för att vara intressant så inte din dejt somnar…
Café 60, Sveavägen 60
Dejt 5
Laserdome
+ Absolut roligaste aktiviteten du kan göra för en billig peng för att säkra en lyckad och livlig dejt! Perfekt om ni vill vara aktiva och kanske gillar att tävla. Passa på att jaga varandra, skratta tillsammans – ja allt vad ni kan hitta på i mörkret på 15 minuter!
– Två personer kan dock bli lite ensamt i ett sådant här sammanhang. Bjud in lite kompisar istället – gör det till en dubbeldejt! Men se då till att du inte smyger undan med fel person i mörkret…
www.laserdome-stockholm.se, Surbrunnsgatan 42
Dejt 3
Bowling
+ Också en jätterolig idé om ni vill vara lite aktiva och tävla med varandra. Get cosy i deras små soffor, dela på något att äta eller dricka, skratta åt era skor, ta tag och omfamna din respektive så ni kan ‘lära varandra svinga’.
– I en bowlinghall har du inte samma möjligheter att göra din dejt privat, så tänk på att att det är andra människor på banan som inte alltid uppskattar en grovhångel-scen lika mycket som du gör.
www.sveabowlinghall.se, Sveavägen 118
Dejt 4
Picknick på skolans gräsmatta
+ Mysfaktor på hög nivå! Väldigt bra lösning om du vill imponera på din dejt och vara den där som kommer på lite unika och annorlunda dejt-upplevelser. Packa ihop en korg med er favoritmat, ta en filt och slå er ner på gräsmattan eller en äng för en avslappnad och personlig dejt ute i friska luften! OBS låt bli att skräpa ner.
– Till en romantiskt dejt bör du nog, trots det, fundera på någon av de andra platser vi nämnt, då du bor i Sverige. En picknick är väldigt mysigt, men vi rekommenderar att att välja en mer passande årstid…
Dejt 6

Hoppas vår kärleksguru har hjälpt er att fixa bästa dejten!
Se nu till alla ni gosegrisar där ute att sprida lite extra värme och kärlek till de runt omkring er.Lots of love från Tegazine!

 

Skribent: Cecilia Enquist
Foto: Linn Hasselgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *