Tegazine Testar: Bullar, bullar, bullar

 

Idag, kanelbullens dag till ära, testar Tegazine-redaktionen tre olika bullar från olika prisklasser så att du vet vilken bulle som är värd dina pengar. Vi har testat bullar från Gateau, Espresso House och Pressbyrån och bedömt dem efter en femgradig skala. Nu kör vi!

 

Gateau, 29:-

Lyxbullen – “Finliraren på Östermalm”

Vikt: 78g

First impressions: Lovisa: “Mjuk. Den är mjuk.” Ebba: “Torrboll”. Lovisa: “Inte sötsliskig, mer kryddig”. Ebba: “Mycket kardemumma”. Lovisa: “Inte mycket fyllning, mer degig”.

Betyg: 2/5

 

Espresso House, 27:-

Mellanbullen – “Svennebananbullen på fikat”

Vikt: 90g

First impressions: *Smakar innerdelen**Tystnad*Lovisa: “Man kan ju bara le”. Ebba: “Kolla kladdet!!”. Lovisa: “Åh fyfan vad god”. *Smakar ytterkanterna* Ebba: “Nu blev det ju torrare”. Lovisa: “Men fortfarande svingod”.

Betyg: 4/5

 

Pressbyrån, 17:-

Budgetbullen – ”Tröstätandets king”

Vikt: 101g

First impression: Båda: “Oj. Shit vilken big Bosse”.  Lovisa: “Det var en helt annat smakupplevelse”.  Ebba: “Här lever man” . Lovisa: “Kolla här, kladd station”. Ebba: “Saftig dot com”. Lovisa: “Nästan lite för söt”.

Betyg: 4.5/5

 

Slutsats

Gateaubullen är för finsmakare som vill ha mycket smak, inte bara en sötsliskig bulle. Bra för de som vill ha något nätt och elegant. Espresso House-bullen är en standardbulle, balanserad och god med lagom mängd kladd – perfekt för en fika med en kompis. Pressbyråbullen tillfredställer alla kanelbullecravings man någonsin kan få. Den passar lika utmärkt ”on the go” som i vardagsrummet hemma. För det låga priset och den goda (dock lite söta) smaken vinner därför Pressbyråbullen med hästlängder. På andra plats kommer Espresso House-bullen, som visserligen var smarrig, men något dyr. Slutligen har vi Gateaubullen – en sorglig deltagare som faller i alla kategorier (förutom sitt vackra yttre).

 

Skribenter: Ebba Carlstein och Lovisa Linder Lodén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *