Tegazine testar: Inomhusminigolf

Du missade väl inte minigolfdagen förra veckan? Oroa dig inte – Tegazine uppmärksammade dagen med att djupdyka i sporten. Jag och min reporterkollega, Josefin Rasch, testade Paradise Adventure Golf som finns beläget i Täby C. Med tanke på mångas snåla studentbudget har vi även letat fram den billigaste tiden att spela!

Sporten som är mest känd som minigolf, men som i tävlingssammanhang kallas bangolf firade sin dag förra torsdagen, den 21 september. Minigolf spelas med en så kallad “putter” på en golfrunda som oftast består av 18 banor, så kallade “hål”. Sporten utövas främst som hobby, men sedan 1958 ingår Svenska Bangolfförbundet i Riksidrottsförbundet.

Antalet medlemmar i Svenska bangolfförbundet är ca 6000 fördelat på 100 föreningar. Internationellt sett brukar Sverige befinna sig på prispallarna tillsammans med Tyskland, Österrike och Schweiz som även är starka inom bangolfen.

För de allra flesta utövare handlar minigolfen mindre om tävling och mer om att umgås med vänner och familj. På minigolfdagen besökte jag och min reporterkollega, Josefin, Paradise Adventure Golf i Täby Centrum. Det är skandinaviens största inomhushall för minigolf. Josefin, som själv nästan aldrig minigolfar, upplevde banan som utmanande men ändå rolig. Tropiska ljud från elefanter och fåglar förstärkte känslan av banan som gick enligt ett djungeltema. Under vårt besök testade vi tyvärr inte maten, men Paradise Adventure Golf samarbetar med McDonald´s, Vapiano och Fridays.

Rundan som består av 18 hål kräver en del fysisk teknik, men vi båda konstaterade att den psykiska biten är minst lika viktig. “När jag sa att jag nästan var som Tiger Woods, det var då det började gå dåligt” sa Josefin som menar att fokus är viktigt om man vill vinna. Det blev en del dispyter efter att jag lyckades sänka bollen i koppen på ett slag och fick in en så kallad “spik” på hål 13. Resultatet blev dock otroligt jämnt efter hål 14 där Josefin gjorde detsamma.  Både jag och Josefin är nöjda med vårt besök på golfbanan och kommer gärna tillbaka!

Vardagar mellan 10–16 erbjuder Paradise Adventure Golf i Täby Centrum halva priset för skolelever och pensionärer, alltså endast 60kr/person (originalpris för bana med 18 hål är 120kr/person.) Passa på att minigolfa billigt!

Skribent: Elin Åmark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *