Tegazine tipsar! 5 aktiviteter för en händelserik vinter

Hösten börjar sakta men säkert försvinna och ersätts snart med den årstiden vi alla har längtat efter, vintern. Enligt SMHI blir det vinter när medeltemperaturen under 3 dagar är 0 grader eller lägre, det måste inte ha snöat för att kallas för vinter. Vintern brukar normalt anlända kring den 6:e december i Stockholm till skillnad från exempelvis Kiruna där vintern genomsnittligen brukar anlända den 10:e oktober. Med denna efterlängtade årstid kommer inte bara jul- och nyårsfirande utan även alla vinterns tusentals olika aktiviteter. Vi på Tegazine har listat 7 zvinroliga aktiviteter som du kan göra denna kommande vinter samt var du kan göra aktiviteterna.

Den första aktiviteten vi på redaktionen tipsar om är att åka pulka. Det finns knappast något roligare än att åka ner för en halvt isig snöbelagd backe med en valfri pulka, eller hur? Svaret är såklart nej. En av de bästa backarna i Täby finns vid Täby IP i Täby Kyrkby. Där är backen lång och brant, perfekt för dig som är sugen på en adrenalinkick. En mer familjär backe som passar alla finns vid Stocksund och kallas för Mörby Guppet. Inte lika lång, men ack lika rolig. Den sista backen vi tipsar om är Mosstorpsbacken i Roslagsnäsby. Den backen är en riktig beast gällande pulkabackar. Lång, brant och bred… det finns plats för alla!

Den andra aktiviteten vi tipsar om är att bygga en vanlig, hederlig snögubbe. Denna aktivitet får våra gamla minnen att väckas till liv igen och om man vill så finns det supermånga saker man kan göra för att få sin snögubbe extra speciell med sin alldeles egna design. Om ni har tur står vädret på er sida och snögubben kanske står kvar vintern ut.

En tredje aktivitet är att åka långfärdsskidor. Om kylan håller i sig kan du bege dig ut på valfri plats (eventuellt en skog) och åka hur mycket du vill. Men om det går trögt för snöfallet i år kan man alltid åka på exempelvis konstsnöspåret på Arninge Golfbana som ägs av Täby IS. För en summa på 100 kr kan du får åka hur mycket du vill under en dag, och för den mer erfarne åkaren kanske ett säsongskort på 1200 kr kommer passa bra.

Det fjärde alternativet på en härlig vinteraktivitet som passar bra nu i juletider är nämligen att besöka några fina julmarknader. Steninge Slotts julmarknad har öppet mellan den 18 november och 23 december. Detta slott är beläget i Sigtuna närmare 30 minuter norr om Täby vilket är perfekt för den utflyktssugne. För den som inte riktigt vill åka lika långt så passar Täby Parks julmarknad lördagarna den 2:a och 9:e december superbra. Den sista julmarknaden vi på redaktionen tipsar om finns mitt i Gamla Stan på Stortorget. Med start den 2:a december kan du ända fram tills den 23:e december njuta av en mysig, traditionell och familjär marknad i riktig julanda.

Samla dina vänner, din familj eller någon random person på gatan… för den femte och sista aktiviteten vi tipsar om är ett hederligt och vänligt snöbollskrig. Om snön inte sviker är detta perfekt för en fartfylld vinterdag tillsammans med dina nära och kära. (Vi uppmanar inte till våld i samband med denna aktivitet)

 

Skribent och fotograf: Gustav Tillas

1 comment

  1. Pingback: Så överlever du vintern! | TEGAZINE

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *