TEGAZVIN granskar: Morotskakans försvinnande

Inte nog med att vara tillbaka i skolan igen. Det som många av oss såg fram emot, det som faktiskt gav oss kraft att överhuvud taget fundera på att ta den där tidigare bussen på morgonen, det som vi så innerligt och längtansfullt hoppades ligga där, trygg bland alla mackor, risi fruttin och chokladbollar; morotskakan, är borta. Den finns inte längre. Bara ett minne blott. Vart har morotskakan tagit vägen? Vi har tagit en tur med TEGAZVIN och gått på granskning.

Innan vi påbörjade vår granskning passade vi på att fråga några elever på skolan om deras ställning till den försvunna morotskakan.

 

Foto: Jessica Dahlén

Foto: Jessica Dahlén

Blabla

Cornelia Wennberg S3B

–När jag upptäckte det så tyckte jag att det var extremt tråkigt, det var nämligen det jag brukade köpa oftast i cafeterian och det kan jag ju inte göra längre. Det var en riktigt tråkig besvikelse faktiskt.

 

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Foto: Jessica Dahlén

Foto: Jessica Dahlén

Blabla

Lovisa Sandberg S3B

–Ja, alltså jag har väl aldrig riktigt varit något stort fan av morotskaka, främst för att jag inte är så mycket för frostbiten på toppen. Men det är ändå lite tråkigt eftersom att man är nötallergiker, då morotskakan var en av dom få alternativen jag då kunde äta i cafeterian. Jag känner inte att man riktigt har tänkt på oss nötallergiker i den här frågan.

 

————————————————————————————————————————————————-

Vi fick tag på den ansvarige och ställde honom mot väggen, vår egen Tobias Bentley.
–När vi kom tillbaka efter jullovet så hade vårt stora frysrum här havererats, hela aggregatet var trasigt. Vi har alltså ingenstans att förvara frysvaror och de har lett till att vi har fått ta bort alla wienerbröd, munkar och det drabbar då morotskakan. Vi har egentligen förvarat allt till kiosken i vårt stora frysrum. Nu har vi bara haft plats för bröd så att vi kan göra baguetter och liknande saker som våra chokladmuffins. Men så fort vi är på banan igen med frysaggregatet så kommer morotskakan att vara tillbaka. Vår ambition är att kakan ska vara tillbaka innan sportlovet i alla fall! Men jag skulle nog våra gissa på två/tre veckor. Så fort som möjligt med andra ord.

Cornelia Wennberg ger sin respons när hon får veta det häpnadsväckande avslöjandet: Morotskakan kommer tillbaka – men det kommer att dröja.
–Det är ju en rolig känsla – om man får vänta lite längre på att få tillbaka kakan så kanske den smakar ännu bättre när den väl kommer. Men det är klart att det tär på tålamodet.

Foto: Jessica Dahlén

För er som inte kan vänta på comebacken:

Morotsmuffins med philadelphia-glasyr

.

JIngredienser

hejtegazine

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 stora muffins portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta är ett recept från Buffé nr 1 2006

  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Muffins: Skala och riv morötterna. Ställ åt sidan.

  3. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål.

  4. Rör smör och socker pösigt i en annan skål. Vispa i ägg och häll i mjölken.

  5. Rör försiktigt ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna tills allt är ordentligt blandat.

  6. Tillsätt de rivna morötterna och rör om. Fördela smeten i formar till strax under kanten.

  7. Grädda i 25 -30 minuter.

  8. Glasyr: Blanda ost och florsocker med en gaffel tills krämen är mjuk och smidig. Häll i citronjuicen och rör om. Låt muffinsen svalna innan de garneras med glasyr.

För alla
Innehåller gluten, mjölk och ägg.

blabla

Text: Jessica Dahlén & Melanie Doeser

Recept: Ica.se

Foto: Jessica Dahlén

 

2 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *