TEG:s stolthet Åsa Edenfeldt

Sedan 2002 har priset “Guldäpplet” delats ut till en lärare som har förbättrat och utvecklat lärandet med hjälp av IT. I år har vår alldeles egna Åsa Edenfeldt blivit nominerad. Hon  har nu chansen att få kliva upp på prispallen.

Åsa Edenfeldt, förstelärare för svenskundervisningen på Täby Enskilda Gymnasium brinner för att se elever utvecklas och växa, framför allt inom läsning och skrivning. Hon har genom åren upptäckt en brist på läsförståelse hos elever, och ser tekniken som ett bra verktyg till att förbättra läsförmågan. “När man har som små digitala portföljer, där både jag eleverna har tillgång till deras texter, så får de bättre chans att reflektera över sitt läsande och skrivande. Det är processen och inte resultatet som är viktigast”, säger Åsa Edenfeldt i en intervju till tidningen Täby Nyheter.

Imorgon, torsdag 24 september, kommer vi att få veta om Åsa är en av finalisterna då Guldäpplejuryn avslöjar vilka som gått vidare i tävlingen. Sedan återstår spännande veckor tills vi får veta vem priset går till den 26 oktober under prisutdelningen i Älvsjö.

Vi elever på Täby Enskilda tycker vinnaren är självklar. Vi önskar dig all lycka till och håller tummarna för dig!

Skribenter: Fanny Adolfsson, Philip Krantz, Livia Hazer
Foto: CC BY SA Karolina Gylesjö

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *