Testpanelen: Varm choklad i Täby C

Då var det dags att välkomna den underbara hösten med dess färgstarka löv och alla nästan obehagligt många #höstmyz-statusar… Vi på tegazine vill självklart förbereda och hjälpa våra läsare att uppnå det ultimata myset och vad passar inte bättre än att veta vilken varm chokladdryck som mäter allas förväntningar? Testpatrullen har tagit på sig det tunga ansvaret att provsmaka fyra olika varma choklad(er) på fyra olika caféer i Täby Centrum.

Testpatrullen består av: Emmelina Afzelius, Johan Frölander, Cornelia Olsson & Sofie Bergh _________________________________________________________________

 

coffee-corner

  Coffee Corner

Pris: 33 kr

Smak Emmelina: Chokladen var en aning blaskig, men den blev bättre mot slutet. Stort minus för grädden då det var sprutgrädde. Som tur var hade chokladen en perfekt temperatur, inte för varm och inte för kall.

Johan:  Den hade en god mjölkig chokladsmak som fall mig i smaken bra. grädden var dock inte jättegod, smakade som sprut grädde.

Cornelia:  Smakar gudomligt gott och är perfekt söt i smaken. Inte för besk och inte allt för söt. Grädden kände man var sprutgrädde som man kan handla på en vanlig matbutik, dock väger smaken på chokladen upp för alla brister

Sofie: Lite blaskig och tråkig smak… (väldigt mild!). Temperaturen var dock perfekt (“varm choklad ska vara varm” – en vis person). Grädden smakade lite som billig sprutgrädde.

Utseende Chokladen kom i en stor kopp med en klick sprutgrädde på toppen. Inget märkvärdig utseende utan ser ut som en hemmagjord varm choklad. Men den passar med sin miljö.
Service Bra service och trevlig personal. Man fick chokladen relativt snabbt och behövde inte vänta speciellt länge. De önskade trevlig dag och sa hej då när man gick därifrån.
Miljö Det är lugnt, hemtrevligt och mysigt. Ett perfekt ställe att koppla av på med sina vänner. De har också bekväma sittplatser.
Betyg
loggategazineifylld
loggategazineifylldloggategazineifylldloggahalvloggasvartvit

_________________________________________________________________

espresso-house

Espresso House

Pris: 38 kr

Smak Emmelina: Chokladen var lite mildare i smaken. Den var en aning tråkig, ingen direkt smakexplosion i munnen. Chokladsåsen var inget som föll mig i smaken. Ensam tyckte jag inte alls att den var god, men tillsammans med grädden funkade den dock bra och grädden var förövrigt riktigt god. Tyvärr var chokladen precis som på Starbucks en aning för kall.

Johan:  En mild smak av choklad som kändes vattning. Smaken var lite för mild och den blev snabbt tråkig i munnen. Grädden var mycket god även för mig som inte tycker om grädde särskilt mycket i vanliga fall. Grädden räddade smaken på chokladen en hel del.   

Cornelia: Okej smak, lite för besk och smak av kakao. Grädden var god och gör smaken bättre om man blandar chokladen och grädden.

Sofie: Mild chokladsmak (det var chokladsåsen på toppen som gav chokladen sin smak. Grädden var perfekt, men chokladsåsen var lite för stark/besk för min smak. Helt okej temperatur…

Utseende Den såg väldigt härlig ut med mycket grädde och med mycket chokladsås ringlat över grädden. Muggen var vit med Espresso House loggan på, likt Starbucksmuggen.
Service Servicen var helt okej, det gick fort att få sin varma choklad. Personalen var trevlig men inget som utstod från mängden.
Miljö Espresso House har jobbat mycket med sin inredning och det har lönat sig, för alla växter runt omkring gör det väldigt mysigt. Dessutom finns det gott om sittplats och vi uppskattar att de har sköna fåtöljer och soffor. De hade dock lite hög musik och det gjorde det en aning svårt att prata, men det kan vara skönt för den som sitter ensam.
Betyg  loggategazineifylldloggategazineifylldloggahalvloggasvartvitloggasvartvit

_________________________________________________________________
starbucks

  Starbucks

Pris: 35 kr med studentrabatt

Smak Emmelina:  Chokladen hade en kraftig, mörk smak. Jag gillade att den inte var så söt  utan att den smakade äkta mörk choklad. Grädden var däremot sötare och hade en lätt vaniljsmak. Ett litet minus var att chokladen inte var så varm som jag hade önskat av en varmchoklad.

Johan: En stark smak av kakao och inte så mycket annat. Det blev en ganska tråkig smak enligt mig eftersom jag helst gillar söt choklad.

Cornelia: Smakar för mycket kakao så den blir för besk, däremot väldigt god grädde som har en söt och god smak.

Sofie: Besk smak, men väldigt god mörk choklad och söt grädde som balanserar smaken på den lite beskare chokladen. Chokladen var ganska ljummen. :(

Utseende Chokladen kom ut med lite kakao på toppen som var snyggt placerat över grädden. Ganska enkelt men stilrent. Muggen var även den enkel, helvit med starbucksloggan på.
Service Helt klart den bästa servicen! Jättetrevligt bemötande och ett stort plus för att hon påminde oss om studentrabatt. Det var hon faktiskt den enda som gjorde och för oss fattiga studenter är det ju guld värt.
Miljö Det var en härlig och fint dekorerad miljö där det spelades lugn och rogivande musik. Dock ligger det väldigt öppet och det kan bli väldigt stökigt om det är mycket folk i centrum.
Betyg loggategazineifylldloggategazineifylldloggategazineifylldloggahalvloggasvartvit

_________________________________________________________________

fransk

  Le Croissant The French Coffee House

Pris: 35 kr

Smak   Emmelina:  Väldigt smakrik choklad. Den var inte för söt men inte heller för besk. Men det bästa var ändå deras grädde. Äkta vispgrädde som smälte i munnen. Deras choklad var definitivt godast – den hade allt.

Johan: Mycket god smak. Den hade en egen smak som inte var för stark eller för svag utan de hade hittat en perfekt balans. Grädden var söt och god som även blandade sig med chokladen väldigt bra.

Cornelia: Smakade ganska beskt och lite för mycket kakao för min smak. Grädden var däremot den absolut godaste av de vi har smakat på, den smakade inte konstgjord utan hade en perfekt sötma som gjorde den oemotståndlig.

Sofie: Intressant smak…lite blaskig/tunn, men ändå fin chokladsmak. Lite besviken eftersom utseendet gav mig ganska höga förväntningar. Grädden var däremot godast, perfekt vispad och kändes inte konstgjord.

Utseende Ovanpå chokladen låg en perfekt klick grädde klädd med chokladsås och toppad med lite kakao. Den kom i en liten kopp åt det rundare hållet på en assiett. Mycket fint utseende och väldigt fint upplägg.
Service Väldigt bra service med trevlig personal och servering istället för att man hämtar chokladen själv. Dock fick man vänta längst på detta ställe men att det var servering vägde upp väntetiden och istället för att stå och vänta kunde man gå och sätta sig.
Miljö Supermysig miljö där man antingen kan sitta i caféets huvuddel eller i en separat del lite undangömd. Inredningen är Paris-inspirerad och man får en väldigt lugn och härlig känsla av att sitta där.
Betyg loggategazineifylldloggategazineifylldloggategazineifylldloggategazineifylldloggahalv
anti-age-ba%cc%88st-i-test

_________________________________________________________________

Testpatrullen september 2016 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *