The Wolf of Kemistvägen: En hyllning

Innan sportlovet nalkades spreds en spännande nyhet bland Täby Enskildas elever. Informationen om att en unik tävling skulle hållas där de tappraste möter varandra i en kamp om makten, respekten och framförallt: vinsten. Under denna vecka har The Wolf of Kemistvägen gjort succé och fått närmare 70 stycken elever att utmana sig själva varje dag. En tävling i världsklass, en tävling med stil; en tävling för den som vill leva livet fullt ut.

Vid första tanke är det lätt att tro att denna artikel skrivs av en enda anledning: att samla poäng, men så är inte fallet. Dessa nedskrivna ord grundar sig i ett mycket djupare plan. Wolf of Kemistvägen har nämligen fått en speciell plats i våra hjärtan och kärleken till detta fantastiska intiativ har växt sig starkare än vad något någonsin har gjort efter en så pass kort tid. Med bara en skolvecka på sig har vi tävlande fått utföra uppdrag som testat på mod, uthållighet och kreativitet.

Uppdragen har inneburit alltifrån enkla samarbetsövningar till avancerade utmaningar där djärvhet har krävts och genomtänkta samt snabba beslut har behövt tas. Tid har använts och energi har förbrukats. ”Blod, svett och tårar” kan ungefärligt beskriva arrangemanget, men för en korrekt definition behövs lite korrigering: ”Skratt, glädje… och lite svett.” Både de mindre och mer kluriga uppdragen har gett möjlighet för fri tolkning och öppnat upp för personlig utveckling på flera plan.

Sällan vågar vi be okända om kondomer fast vi gärna hade velat, svårt är det att hitta ett passande tillfälle att ragga på favoritläraren och stelt är det att krama sin crush lite för länge. I vanliga fall JA, men genom The Wolf Of Kemistvägen är allt möjligt. Ta därför chansen och dansa på de mest konstiga ställena, håll tal i matsalen om något du velat säga i åratal eller kanske det häftigaste av allt: utmana rektorn på en boxningsmatch. Samtidigt som du självfallet filmar eller fotar detta för bevis (och evigt minne). För oss har tävlingen har varit den perfekta genvägen att nå våra drömmars mål. Nu är det bara en dag kvar på denna fantastiska resa och vem vill egentligen att vansinnet ska ta slut? Förmodligen ingen.

Avslutningsvis vill vi, wokamrater, tacka Nepalföreningen och TEEO för en fartfylld, spännande och berikande vecka. En hatkärlek mot er måste även nämnas med tanke på det överflöd av uppdrag som har skickats ut fastän det hade räckt med 111 stycken. Trots detta älskar vi er ändå, för vet ni vad? Att utföra nya utmaningar du aldrig trodde var möjliga, skulle våga eller ens komma på tanken att göra… DET är att faktiskt leva och inte bara ha ett liv.

Skribenter: @wokamrater (Cajsa Sjöbeck, Karolina Gylesjö, Vendela Björnsdotter)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *