The Wolf of Kemistvägen: Livet som diabetiker

Nyligen så blev jag diagnostiserad med diabetes typ 1, detta har lite med att min kropp inte funkar som din, den är lite ur funktion som jag får hjälpen den lite på traven med. Dock nu, med lite kött på benen, så känns det bra att kunna leva i lite symbios; genom att jag tar hand om min kropp och den då tar hand om mig så gott den kan.

Ni kanske undrar om det är det att jag har ätit för mycket godis? Eller om jag nu måste ge upp om det…Läsk, saft, bakelser, deserter det bästa livet kan ge. Men nu är det så att det inte alls funkar så. Jag kan njuta av de sakerna lika mycket som du som är “vanlig” och inte har din kropp ur funktion. Men ett val jag kan göra är att använda lightprodukter. Min nya bästa vän är helt enkelt sötningsmedel. Helt plötsligt är en värld med sötsaker öppen och lättare för mig. Så när du sitter och dricker din läsk så dricker jag min lightprodukt. Vi säger skål och tar en klunk var och en eller en tugga var av bakelserna.

Nu när jag har fått er lite insatta i min fantasi ska ni få höra något som kan göra mig lite upprörd och ledsen… På restauranger, kafeterior och uteställen är det sällan det har detta val. Kanske är det för att de inte förstår att jag som diabetiker kan inte lika lätt dricka deras “vanliga” produkter. För när jag frågar om det finns lightläsk och de säger nej som leder till att jag då ber att få vatten istället, så ser jag i deras ögon meningen “Det är ju inte så stor skillnad…”. Vilket gör mig ledsen.

Så som diabetiker ber jag er, jag vill verkligen kunna sitta med mina vänner och familj och njuta av en läsk istället för att sitta bredvid med ett glas vatten. Införskaffa lightprodukter till mig och mina kompisar.

Skribenter: Thefluffernutters

1 comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *