Sedan starten av Täby Enskildas Nepalförening år 2013 har ett fåtal representanter från skolan fått åka och besöka vänskolan SOS Hermann Gmeiner School i Kavre i Nepal. Nu är några återigen ute på en sådan resa! Söndagen den 6/3 bar det av mot Nepal för 3 elever och 2 lärare på Täby Enskilda Gymnasium. Representanterna från TEG är följande: Amanda Ohlsson, Sofia Stjernfelt, Magnus von Perner, Ingrid Crabo och Martina Åhman.

Nepal ligger 4 timmar och 45 minuter före Sverige och det är därför inte det lättaste att hålla kontakten med resenärerna under själva resan – sedan ska de självklart inte sitta på telefonen när de befinner sig i ett så fantastiskt och fint land som Nepal! Men några bilder och lite information har vi från resan än så länge.

Resan dit gick bra skriver Amanda till Tegazine i en kort intervju gjord via nätet. De blev väl bemötta av välbekanta ansikten sen tidigare och från i höstas. Hittills har de firat högtiden Maha Shivaratri, ätit den traditionella nepalesiska rätten Dal bhat, besökt familjer i barnbyn, vandrat i berg och till tempel. De tycker det är lite halvläskigt att åka bil på de slingriga vägarna där trafiken är kaos men utsikten från bilfönstret får en att inte tänka på det. Samma sak gäller för de långa vandringarna i bergen där det är jobbigt att gå men värt det för allt man får se på vägen. “Utsikten är otrolig” skriver Amanda.

 

View

Utsikt

Besök hemma hos Santoshis familj

Besök hemma hos Santoshis familj

Firande av Maha Shivaratri

Firande av Maha Shivaratri

De ser fram emot en fortsatt bra resa där de ska vandra mer och ägna mycket tid åt att vara på vänskolan och barnbyn! Ett längre reportage med mer ingående information från Nepalresan kommer att publiceras efter resenärernas hemkomst.

 

Om du vill se mer från resan, glöm inte att kolla in skolans Instagram: @tabyenskilda och TENF:s Facebooksida: https://www.facebook.com/nepalforening

 

Skribent: Emelie Andersson
Bilder: Khil Bahadur Thapa, Amanda Ohlsson, Santoshi KC

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *