Here we go.

I måndags var det dags igen: Utmaningen, den prestigefyllda idrottstävlingen mellan lärare och elever. Chansen att kanske ge igen lite på den där läraren som gav dig ett dåligt betyg på provet förra veckan eller möjligheten att helt enkelt bevisa för eleverna att du inte ätit lite för mycket bullar under terminen. Läsårets andra utmaning ägde rum i Byängshallen måndagen den 5 november och frågan var om eleverna skulle försvara sin tidigare seger. Idrottsgren: innebandy.
 

Tillsammans med x-antal andra förväntansfulla elever slog jag mig ner på läktaren i Byängshallen för att bevittna vad jag hoppades på skulle bli ännu en utklassning från elevernas sida. När matchen drog igång insåg jag snabbt att tillskillnad från förra utmaningens basketmatch skulle detta nog inte bli en dans på rosor för elevlaget. Den första halvleken var jämn, inget av de två lagen stod som självklara favoriter men efter de spelade 15 minuterna ledde eleverna trots hårt motstånd matchen med 2 – 0.

Folktätt framför målet.

Efter en paus fylld av pepptalk höjdes tempot avsevärt från de båda lagen och redan 46 sekunder in i halvleken kom elevernas tredje mål. Trots underläget hängde lärarna inte med huvudet, det var bara att fortsätta kämpa och alla gillar ju trots allt en underdog. En tredjedel in i halvleken kom lärarnas första efterlängtade mål. Glädjen var ett faktum och nu höjdes tempot ytterligare, ännu var matchen inte avgjord. Med några få sekunder kvar av den andra halvleken utökade eleverna ledningen ytterligare och ställningen var nu 4 – 1.

Det som började som en jämn och spännande match avslutades ännu en gång som en paradseger för eleverna. Efter den tredje halvleken hade ledningen utökats med ytterligare två mål och lärarna fick ännu en gång lämna hallen som förlorare.

 

En av matchens hårda närkamper.

Efter terminens första utmaning kommenterade elevlaget sin vinst med att vi kanske borde döpa om tävlingen till ”Utklassningen” och efter ytterligare en storvinst kanske vi borde börja överväga förslaget på riktigt? Årets skollag är riktigt starkt och jag tror nog att lärarna kommer att få det svårt att vinna en utmaning mot dem.
Men vem vet, läsåret är ju inte slut än.

 

Skribent: Lina Henriksson
Foto: Lina Henriksson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *