Vad händer på öppet hus i år?

Fredagen den 1 december är det dags för TEGs öppet hus. Ett stort antal nior kommer till skolan för att känna av stämningen och se vad skolan erbjuder, men vad händer egentligen på öppet hus?

Öppet hus på TEG arrangeras varje år för att hjälpa nior inför gymnasievalet och skolan fylls med många nyfikna elever och föräldrar. Förra året samlades hela 1327 besökare som ville ta del av TEGs öppet hus. Tanken med detta är att framtida elever ska få en bild av hur skolan ser ut och få veta mer om programmet de är intresserade av.

Vid entrén tilldelas besökarna en elevguide som visar runt i skolan och berättar om vad som finns samt kortfattat om de olika programmen. Elevguiderna finns också där för att kunna svara på frågor som föräldrar och blivande elever har kring skolan i allmänhet.

Nere i Kunskapens Hav kommer sedan varje program befinna sig i ett eget klassrum. Där kan man få reda på ännu mer om de olika linjerna och se vilka kurser och böcker som ingår i de olika programmen. Rektor Janne föreläser i LO om skolan och delar med sig av en massa användbar information.

Utöver att få höra om programmen kan man också ta del av det praktiska som TEG-elever gör. Bland annat sänds de radio i radiostudion, fotas i fotostudion och bio nio bjuder på uppvisning av elevarbeten. UF-företagen finns också på plats i anslutning till ekonomiprogrammet för att visa upp sina företag.

Bistro Bentley kommer i vanlig ordning att bjuda på fika och tilltugg för de som vill få ett smakprov av den mat som eleverna äter.

Så vill du veta mer om Täby Enskilda kan du besöka öppet hus fredagen den 1 december, kl 16–19

Skribent: Elin Åmark och Elin Karlsson
Foto: Elin Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *