Veckans toppfotograf: Julia Creutz

Vinnarna av TEGO:s fototävling har utsetts! En vinnare kommer presenteras varje vecka en tid framöver, utan inbördes ordning. Den här veckan presenteras Julia Creutz i M3B.

 

Vad inspirerar dig?
Det är nog att rent allmänt kunna säga saker genom en bild, att kunna förmedla känslor med hjälp av foton.

Julia Creutz M3B

Har du fotat länge?
Jag började fota “oseriöst” i åttan. Jag lånade min systers systemkamera på auto och fotade allt jag såg, förmodligen mest blommor. Det är nog ofta det man brukar börja med, det är enkelt att fota och lätt att få snyggt. Men det var sommaren innan gymnasiet som jag började fota seriöst.

Hur är det nu, är det fortfarande blommor som gäller eller har du något annat favoritmotiv?
Jag tycker att det mesta är roligt att fota, men under senare delen av tvåan och nu i trean tycker jag att studiofotografi är roligast.

Det är nog många som undrar vad du använder för kamera till dina vackra foton?
Huvudsakligen en Nikon D300s, vilket är en semiprofessionell kamera. Sedan har jag även använt min systers Nikon D80, det var den jag började med.

Är foto något du vill arbeta med i framtiden?
Jag skulle nog säga att det är mer av en hobby. Det skulle vara jätteroligt att jobba med fotografi, till exempel modellfotografering, men jag tror inte jag brinner tillräckligt för det för att försöka. Det är så många som vill jobba med just fotografi, så om jag skulle jobba med det skulle det nog bli mer frilansande på sidan om. Men det är absolut något jag vill ha med mig i livet.

 

Här är de foton som gjorde Julia till en av vinnarna. Grattis!

Foto: Julia Creutz M3B

Foto: Julia Creutz M3B

Foto: Julia Creutz M3B

 

Skribent & porträttfoto: Vanja Augustsson

1 comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *