Sugen på att skriva? Du har nu chansen att formulera ett mästerverk som kommer att synas här på Tegazine!

Varje år anordnar skrivareleverna en novelltävling där elever på skolan kan skicka in bidrag och just nu kan du skicka in en novell till årets novelltävling! Oavsett om du är en van skribent eller bara sugen på att prova, är alla välkomna att skicka in ett bidrag. TEGs skrivarkurs introducerar ett nytt tema för tävlingen varje år och årets tema är “existens”. Såhär lyder informationen som skrivarkursens elever lagt ut om årets tema:

“Temat är “EXISTENS”. Detta tema kan skribenten tolka hur som helst. Kanske gäller det din egen existens, eller individerna runt omkring dig. Finns det möjligen något, eller kanske någon, som du inte kan existera utan? Finns det något som existerar utan att vi egentligen vet om det? Finns det en gräns för vår existens? Du får välja fritt. Kanske skriver du om något som börjar existera eller vars existens just upphört. Du kan skapa en ny existens: en värld, ett liv, ett fenomen!”

Valet är ditt! Bidragen kommer bedömas anonymt och vinnaren utses av eleverna på skrivandekursen. Här nedan har vi på redaktionen samlat ihop lite riktlinjer till tävlingen som kan vara bra att hålla sig till:

 • Novellen får max vara tre sidor
 • Använd textstorlek 11 och 1.15 i radavstånd
 • En novell brukar se ut så här:
  • Utspela sig under en begränsad tid (ex. en dag/en timme)
  • Utspela sig på en begränsad yta
  • Ha en tydlig huvudkaraktär
  • Ha en tydlig konflikt

Vill du läsa det förra vinnande bidraget till novelltävlingen så finns det här på Tegazine. Klicka bara här: https://skoltidningen.tabyenskilda.se/novellvinnaren-teg-2018/

Känner du dig manad att skriva? Mejla din novell till senaste fredag den 23 november. Glöm inte att vinnaren får ett hemligt pris!

Vi på redaktionen önskar dig ett stort lycka till med din novell!

Skribent: Edith Malmberg
Bild: Google

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.