Vad passar inte bättre än att på ruggiga höstdagar känna sig något mer kultiverad? Gå och låt ögonen vila på vacker konst, lär dig ta en perfekt selfie, eller varför inte titta på lite fotografier av frukt? Här nedan listar vi de topp 9 kulturevenemang som sker under hösten och resten av året. Känn dig inspirerad.

Gå en kurs på Fotografiska

Det sägs ofta att en bild säger mer än tusen ord, och visst är det sant. En bild kan beskriva så mycket mer och ge utlopp till flertal känslor. Fotografiska museét i Stockholm undervisar i flertal kurser i olika längd, inom olika områden och på olika nivåer. Varför inte lära dig hur du tar en perfekt selfie? Eller kanske bara lära dig mer om grundstenarna inom fotografi? För dig som nästan är proffs finns också fördjupningskurser. Om det här peakar ditt intresse, klicka här.


Georg Oddners porträtt och frukter

Sugen på att se en utställning med en unik blandning av tema? Varför då inte besöka CFHILL i Stockholm för att titta på Georg Oddners utställning. Utställningen sträcker sig till 27 oktober och ställer ut bilder på porträtt på människor och frukter. En märklig mix kan man tycka, men inte dålig för det.

Kika in här.

 

Warhol 1968 finns på Moderna Museet

Någonsin sett denna bild av Marilyn Monroe? Visst, och den tillsammans med liknande bilder var det som konstnären Andy Warhol skapade i sitt konstgalleri i New York. Warhol’s första egna utställning ägde faktiskt rum på Moderna Museet i Stockholm, hur coolt är inte det? Ända fram tills i februari kan du dra dig till moderna museet och kika på utställningen Warhol 1968. Men varför vänta så länge? Varför inte ta dig dit redan i höst?  

Sugen på mer läsning om Warhol? Klicka här.

 

Ett dockhem 2 visas på Kulturhuset stadsteatern

Den kända och väl omtalade pjäsen Ett Dockhem skriven i slutet av 1800-talet har gjorts till både olika modernare dramatiseringar och filmer. Visste ni att den kvinnliga huvudkaraktären Nora, som lämnar sin man och barn (något som var ovanligt för tiden), var inspiration till SKAM-karaktären Nora. Nu har Kulturhuset Stadsteatern gjort en uppföljare, Ett Dockhem 2. Pjäsen utspelar sig 15 år efter att Nora har lämnat sin gamla liv, men nu är hon tillbaka – och med ett ärende.

Intresserad? Kika in här.

 

Cinemateket visar film på rullande band

Filmhuset i stan visar filmer på rullande band under hela hösten, precis som de alltid har gjort. Men vad är inte mysigare, än att krypa ner i biostolen under en regnig och grå dag och leva sig bort för en stund? Cinemateket visar en stor bredd av filmer, allt från moderna till klassiker, indie till populära. Och är du en riktig filmfantast? Ja varför inte passa på att gå igenom några av vår käre Ingmar Bergmans filmer? Det är ju ändå i år som han skulle ha fyllt 100 år.

Filmfantast? Eller bara redo att krypa ner i biomörkret? Kika in här.

 

Skribent: Mikaela Stenström

Bilder: Google & CFHILL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.