Det är ingen lögn att festival & konsert sommaren under 2019 har slagit rekord i flest aktuella artister som spelat i Sverige under modern tid. Redan i Januari ankom det världsartister och har sedan dess inte slutat att anlända, variationen av musikgenrer kan liknas med en gott & blandat påse då det finns en smak för alla. Under vårens gång har bland annat Ozzy Osbourne, Post Malone, Nicki Minaj & Swedish House Mafia checkat in på svenska mark och framträtt för de nordiska fansen. Sommarens tidiga hetta slog till i slutet av April vilket gör att trycket inför Gröna Lunds första konsert är högre än vanligt. Wiz Khalifa får äran att inleda den maxade konsertsommaren med välkända hits.

Fotograf: Emma Milerud
Tagen på Veronica Maggios koncert 2016.

Den mest omtalade spelningen inför sommaren är Veronica Maggios tredagars spelning på Gröna Lund som går av stapeln den 4e Juni. 2016 gjorde hon succé på Stadion med gästartister som Håkan Hellström och Markus Krunegård, nu vill hon göra en stark comeback. Ingen artist har tidigare fått möjligheten att få spela på Grönan tre kvällar i rad, vilket visar på hur folkkär Veronica Maggio är. På evenemangets hemsida är det redan över 20 000 personer har klickat i att de är intresserade av detta episka tillfälle. I kommentarsfälten planerar somliga av fansen att köa i flera dagar innan i hopp om att få den bästa platsen, medans andra bokar tågbiljett och tar semester.

Fotograf: Emma Milerud

Tagen på Veronica Maggios koncert 2016.

Inte bara Gröna Lund har ett stort utbud av välkända artister i sommar, sommaren är ju även festivalernas högtid! I Juni arrangeras både Sweden rock festival i Sölvesborg och Summerburst i Göteborg under samma datum. 2018 ryktades det om att Peace & Love festivalen som hålls i Borlänge skulle läggas ner, men det är tillbaka i år igen vilket många fans är exalterade över eftersom det sägs vara den mysigaste festivalen i Sverige. Sommarens mest eftertraktade festival – Way out west hålls från den 8 till den 10e augusti. Festivalens höga tryck innebär att hotell runt o i Göteborg blir fullbokade redan i April. Way out wests sviker sällan en trogen festivalare eftersom de alltid lyckas med en lit’ line-up I år står bland annat Silvana Imam, Cardi B, Seinabo Sey och Jireel med på listan. Nedanför kan du finna vilka konserter jag kommer befinna mig på i sommar.

Stay tuned och njut av sommaren & allt vad den har att erbjuda!

Bildkälla: Gronalund.se

Skribent:Emma Milerud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.