Instagrams bästa djur

I tider med mörker och stress kan det kännas tufft, men vad är inte mer upplyftande och inspirerande än en bild på en gullig katt, hund eller varför inte en igelkott? Att följa ett djurkonto på instagram är en garanterad stämningsförhöjare, som kommer bidra till en trevligare vardag. Tegazine har samlat instagrams sju bästa konton i denna lista för att framkalla cute aggressions även hos det kallaste av hjärtan.

@tunameltsmyheart

Tuna är en en så kallad chweenie, en blandning mellan chihuahua och tax. Med ett extremt överbett lyckas han göra rått-looken till det samtidigt fulaste och gulligaste vi sett, vilket verkar vara ett fungerande koncept då Tuna har blivit riktig instagramkändis med hela 1,9 miljoner följare. Mest uppskattade är kanske bilderna tagna snett nerifrån.

 

@hosico_cat

Hosico är en tre år gammal Scottish straight. En katt med runt ansikte och stora, blå ögon charmar alla de 789 000 följarna. Den mjuka, bruna pläsen ser ut att tillhöra en nallebjörn och höjdpunkter på kontot är troligtvis de flertal bilder som finns av Hosico liggandes på rygg.

 

@wolfgang2242

Detta konto drivs av Steve, ägare av en mängd husdjur! Efter att Steves tidigare hund tragiskt nog blivit påkörd och dött bestämde han sig för att adoptera en gammal hund som troligtvis inte skulle fått någon annan ny ägare. Det hela utvecklade sig och nu publicerar Steve bland annat bilder på sina många “senior dogs”, grisen Bikini och kaninen Stuart. Tillsammans med de gulliga bilderna påminner kontot ossom hur givande det kan vara att adoptera de äldre hundar som också behöver ett nytt hem.

 

@matthewthehedgehog

Är katter och hundar lite för tråkigt för dig? Matthew är en igelkott som både i söthet och utseende liknar en liten kokosboll. Bilderna är inte bara gulliga, med de matchande färgskalorna och rekvistan blir Matthew en liten igelkottmodell i finaste miljö. En bonus med kontot är också att kunna läsa den japanska texten med automatisk (och någorlunda dålig) översättning!

 

@irisbagge

Alla vår käraste Anders Bagge har har även han en förkärlek till djuren, så pass mycket att han har ett eget konto till sina hundar! Bilder på Iris, Ebba, Selma och Sonja blandas med ett fåtal andra hundrelaterade inlägg från din favoritmedlem i idoljuryn.

 

@pumpkintheraccoon

Till och med en tam bahamansk tvättbjörn har lyckats bli instagramkändis! Tillsammans med hundkompisarna Toffee och Oreo får vi se bilder från Pumpkins vardagsliv. Videorna på hur hon använder frambenen mer som händer är väldigt underhållande för den som inte har full koll på hur tvättbjörnar egentligen rör sig.

 

@estherthewonderpig

Om du inte tycker att @wolfgang2242 ger dig tillräckligt med grisigt innehåll är detta konto perfekt! Esther är en gris som i sin familj bor tillsammans med en del andra djur. De bjuder på roliga bildbeskrivningar, videos och bilder som garanterat förhöjer humöret.

 

Djurkonton finns inte endast på instagram, så det finns några sidor värda att nämna trots att de har andra plattformar. Old Friends Senior Dogs Sanctuary finns på facebook och delar med sig av fler äldre hundars liv. @dog_rates finns på twitter och rankar alla olika slags hundar, som såklart inte kan hjälpa att alla oftast får mer än full pott.

Skribent: Ellen Vestlund

Foto: Respektive konto, Instagram

1 comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *