Killergame säsong

Nu är det dags igen! Årets största och mest spännande händelse är runt hörnet. Killergame! Årets spel har även ett sjukt bra och passande tema för årstiden, Harry Potter. Här har du all info du behöver och tips från förra årets vinnare.

Så vad gäller?

Anmälan görs denna vecka och kostar 20kr för TEEO medlemmar, annars 40kr. När du har anmält dig kommer du i början av spelet få en elevs/offers namn på mailen. Den här personen ska du “döda” genom att lägga din hand på offrets axel samtidigt som du säger “Avada Kedavra” eller “Voldemort”. Därefter ska du döda den personens offer. Kom ihåg att fylla i enkäten du fått på mail för att få ett poäng efter varje “kill”. Spelet fortsätter tills en person finns kvar. Som tur är finns det två vinnare (större chans att vinna), den som hållit sig kvar längst och den med mest poäng (flest kills). Priserna ligger på 2500 och 1500 så det är värt att satsa.

För de paranoida och strategiska finns skyddszoner i skolan men också särskilda skydd som TEEO annonserar på sin instagram. Så den bör ni följa! Mer regler hittar du i detta dokument och kan vara bra att ha lite koll på. Bryter man mot reglerna straffas man med diskvalificering vilket kanske inte är så kul.

Har ni frågor eller problem så ska ni kontakta:

Maija Reinius      S18a

Tova Grönlund   D17a

Alva Hallin           N17a

 

Hedda Sandell, förra årets killergamevinnare har en del tips och tankar som kan komma till nytta för årets deltagare.

Har du varit med alla år?

Ja, både i ettan och tvåan men första året så kom jag inte så långt.

Var du inställd på att vinna eller var det för skojs skull?

Jag är en väldigt tävlingsinriktad person så jag går alltid in med inställningen att vinna.

Så jag var absolut inställd på att vinna, eller i alla fall komma så långt som möjligt. Från första början var det redan ganska allvarligt, men samtidigt var det kul. Men ju längre in i tävlingen jag kom desto mer allvarligt blev det. Till sist var det inte bara en tävling, utan då handlade det snarare om liv eller död:)

Hade du en taktik?

Jag hade flera olika taktiker. Bland annat att alltid komma lite senare till lektionerna och gå därifrån lite tidigare för att inte riskera att min mördare skulle stå utanför klassrummet och vänta på mig. När jag kom ännu längre in i tävlingen så hade jag kompisar som gick före mig och tittade på alla tänkbara gömställen så att min mördare inte skulle kunna överraska mig. Jag brukade också springa genom korridorerna och försöka inte visa mitt ansikte. Vissa gånger hade jag även en halsduk runt huvudet. Till sist så var jag i princip alltid på skyddade områden och om teeo hade lagt upp skydd på instagram så såg jag alltid till att ha det.

Vad är dina tre bästa tips för att vinna killergame?

Det allra viktigaste är att alltid var misstänksam på alla personer du ser. Man vet t.ex. aldrig om någon i klassen kanske har dig som offer. Så lita aldrig på någon och var alltid kvar på skyddade platser om du ser någon misstänksam. Det andra tipset är att alltid försöka ha koll på vem som är din mördare, då blir spelet mycket lättare. Så försök t.ex. höra dig runt och se om någon vet något och lägg märke till om samma person står utanför ditt klassrum upprepade gånger. Om du vet vem din mördare är, försök också hålla koll på om denne fortfarande lever så du inte blir överraskad av en annan person. Mitt tredje tips är att komma några minuter senare till lektionerna (kanske inte så populärt bland lärare), och gå några minuter tidigare därifrån så inte din mördare är utanför och du inte har någonstans att ta vägen. :)

Kommer du delta i år?

Nej det kommer jag inte. Jag slutar på topp! :)

 

Tack Hedda och grattis till förra årets vinst! :)

Kom ihåg Tegandan och spela schysst nu, ingen ska bli skadad eller känna sig illa behandlad!

 

Skribent: Liv Wiklund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *