Caroline Juhlin är souschefen i köket och därmed Tobias Bentleys högra hand. Det innebär att hon är ansvarig för att planera den vegetariska menyn, förbereda ingredienser, laga maten och tyvärr också städa upp. Men hur hamnade hon egentligen på TEG?

  • Jag blev utbildad som kock och min praktiska utbildning gjorde jag här på TEG. En kompis berättade om skolan och därigenom ringde jag hit och frågade om jag kunde göra min utbildning här. 

Efter sin utbildning stannade Caroline och 5 år senare hjälper hon fortfarande till att laga den goda maten. På sin fritid gillar hon att fortsätta renovera och inreda huset med sin man och kolla på sonens handbollsmatcher. Omtänksam, lyhörd för andra och hjälpsam är de ord som hon skulle beskriva sig själv med.

Om du skulle äta middag med en kändis, vem skulle det vara?

  • Kocken Jamie Oliver, som är en fantastisk duktig kock och också väldigt engagerad i skolmaten världen över.

En av hennes dolda talanger är att hon kan skriva snabbt på tangentbordet. Det kommer från tiden som kontorist, det var Carolines jobb innan hon blev kock. Hennes favoriträtt är boeuf bourguignon (en köttgryta) med potatismos, dock på julafton gillar hon att laga goda julköttbullar. Dessutom är chokladpraliner hennes favorit dessert. Även om hennes favoriträtt innehåller kött är hon till största delen ansvarig för de fantastiska vegetariska rätter. 

  • Det roligaste med att jobba i köket är att det är så varierande eftersom vi försöker att inte ha samma maträtten två gånger under terminen. Dessutom är det roligt att arbeta med mina kollegor. 

Hennes bästa TEG-minne?

  • Varje års studentutsläpp! Det är så fantastiskt att se studenterna springa ut varje år!

Skribent: Lina Christen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.