Lär känna: Dan Bygdås!

Lär känna… Dan Bygdås! Dan undervisar i inte ett och inte heller två, utan tre ( ! ) hela ämnen vilka är svenska, religion samt psykologi. Han började här på TEG Augusti 2019 och nu är det också dags för honom att få en egen ‘’Lära känna’’ artikel, så läs vidare för att få veta mer om Dan Bygdås! :)

Innan TEG jobbade Dan på Näsbydalskolan i 15 år, men hur hamnade han här? Jo, en före detta kollega från Näsbydalskolan, som nu också jobbar på TEG, bjöd in honom och endast efter några samtal med Janne så blev han anställd. Första intrycket var att det var lugnt och fräscht på skolan vilket enligt Dan var…

‘’ Rena drömmen för en som kommer från en ganska nedgången och livlig högstadieskola ‘’. 

Men vad är det roligaste med detta jobb? För Dan är det att få vara kreativ och det är extra kul när det blir ett möte i klassrummet, det vill säga när till exempel något oväntat händer så man tillsammans med eleverna får skapa planeringen. Likaså som det är kul när alla delaktigt bidrar till en spännande diskussion. 

‘’ Det kan också vara att jag diskuterar en uppgift med en elev och vi möts i en process som är givande för oss båda ‘’. 

Dock på fritiden tycker Dan om att läsa, titta på tv-serier samt filmer, lyssna på musik, spela gitarr, promenera i skogen och fiska. Dessa fritidsintressen verkar också passa in väldigt bra för en av Dans drömmar vilket är att äga ett slags torp eller sommarställe, då det vore trevligt att ibland ta sig utanför lägenhetens väggar. 

‘’ En annan lite mer fantasifull dröm som jag också  alltid haft är att bosätta mig i ett kloster högt uppe i bergen :) ‘’ 

När det gäller egenskaperna kan Dan tycka att det kan vara lite jobbigt att leva med att han endast kan fokusera på en sak i taget, vilket kan orsaka problem som glömska, men att det samtidigt är en väldigt bra egenskap då det blir lättare att fokusera och få arbetet klart utan att bli störd. Likaså som vi ser positiviteten träda fram här väljer även Dan att fokusera på de viktigaste sakerna i livet för honom, vilka är att alla ska må bra och vara friska, trivas med jobbet, skolan och framtiden. 

‘’ Nästan all rädsla är fokuserad på mina barn, att något ska hända dem är min största skräck!’’

Nu kom vi mot slutet av denna artikel och såklart så gömmer sig det bästa gymnasie/framtid/livstipset från Dan och det är att verkligen ta det lugnt. Som han själv säger är livet sällan vad man tänkt sig så det är bara att hänga med i flödet och vara anpassningsbar. Helt enkelt ha kul!

Fun fact: Visste DU att Dan är uppvuxen  i ett sekretoriskt kollektiv och under några år gått i en underjordisk och olaglig skola?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *