Julen närmar sig med stormsteg. Det kokas knäck, pepparkakor kavlas ut och julbelysningen är uppsatt. Kanske finns det redan en pyntad julgran i vardagsrummet. Men, julefriden är ändå inte riktigt funnen. En fråga vilar fortfarande på allas läppar. Hur firar lärarna på TEG jul?

Vi begav oss ut på ett journalistiskt uppdrag i TEG:s korridorer, med målet att ta reda på hur tre olika lärare på skolan väljer att fira sin jul. Vi blev inte besvikna med svaren.

 

Theodor Wellander, vikarie och allt i allo på skolan.

Allting är väldigt oklart”

Anders G Nylén, välkänd (eller ökänd?) lärare på skolan, gav oss en noggrann beskrivning om hans traditionsenliga julfirande.

Ja jo det börjar ju som såhär va; jag värmer en findus jultallrik i mikron. Dock specifikt 30 sekunder under utskriven tid för att behålla mitten frusen. Jag brukar även festa till det med att köpa en kolsyrad vatten, naturell såklart” Sedan äter jag maten i soffan medan jag kollar igenom min telefon efter julhälsningar som aldrig kommer.”

 

Malin Jonsson, en passionerad kaffedrickare och expert i samhällskunskap och engelska.

I jul ska jag faktiskt testa på något nytt, jag ska nämligen till Tromsö och fira med familjen. Hoppas att vi får se norrsken!”

Med denna nyvunna och vitala information för att finna julefrid hoppas vi nu att ni gjort just det. Imorgon är sista skoldagen innan julavslutningen och oavsett om ni firar julafton eller inte så önskar vi er en fin ledighet. Kram!

 

Skribenter: Nike Drakenberg och Josefin Engman

Foto: Nike Drakenberg & Jultallriksbild från Anders G Nylén

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.