I fredags hölls den årliga UF-mässan i Täby kommunhus. Där visade ett 50-tal olika UF-företag från Åva, Tibble, Täby praktiska och TEG stolt upp sina produkter. Ett företag utmärkte sig dock, Nord Jewlery, ett UF-företag härifrån TEG kammade hem priset för årets monter på mässan! Vi har intervjuat VD:n Erik Hollmann om företagets framgångar.

 

Hej Erik hur känns det?

Det känns riktigt bra! Jag är väldigt stolt över mig och alla i vårt företag, vi har jobbat hårt!

 

Hur känns det att va VD för ett så framgångsrikt UF Företag?

Det är kul att vi har blivit så omtyckta! Jag trivs jättebra med min roll som VD, men skulle aldrig klarat att driva företaget utan mina kollegor; Viola Stjernberg som är produktchef, personalchefen Viggo Isaksson och Hanna Sandquist, vår ekonomichef.

 

Vad var det för utnämnelse ni fick under UF-mässan?

Vi blev tilldelade titeln “Årets monter”.

 

Vad innebar det? Och hur löd nomineringen?

Det betyder att vi hade den bästa montern på mässan, det vill säga hur vi presenterade våra produkter. Partik Forshage och Tobias Karlström, som juryn bestod av, gav motiveringen:

”med en enhetlig presentation där bemötande, fond, film och hela produktplaceringen bildar en helhet som tydligt speglar företags vision och produkt.”

Montern var inredd med en ljus plywoodskiva och en återanvänd matta för att ge en typisk skandinavisk känsla, vilket återspeglar företagets huvudidé. Deras produkter består av tre olika typer av halsband. Även de har stark anknytning till skandinavien.

Halsbanden fjällbäck, midnattsol och skogsskimmer är gjorda av tre olika typer av kvarts-stenar. De olika stenarna framhäver olika egenskaper och företaget har även anspelat på psykologin bakom de olika färgerna på stenarna i smycket.

 

Har du några tips till framtida UF-företag?

Mitt främsta tips är att ge mycket tid åt företaget då produktions-stegen kan ta lång tid och man behöver vänta mycket på att saker ska hända, våga gå “all in” men våga även fråga om hjälp. Samarbetet i gruppen är också otroligt viktigt. Försök undvika konflikter och red ut dem snabbt om de kommer upp.

 

Vart kan en köpa era smycken?

Det går alltid att beställa från vår hemsida, nordjewlery.co, men vi kommer även finnas på plats under Åkersberga växtförsäljnings julmarknad tillsammans med flera andra UF-företag, lördag och söndag 15-16 December. Kom och hälsa på!

Företaget har även skolans instagram denna vecka, där ni kan få reda på mer om personerna bakom företaget och deras produkter.

 

 

Skribenter: Nike Drakenberg, Josefin Engman

Foton: Nord Jewlery UF. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.