Snart är bokrean här!

Februari månad kan verka kall, grå och snöig, men snart är det dags för något som kan ljusa upp tillvaron lite. Jag syftar inte på alla hjärtans dag, utan bokrean! Det börjar nämligen närma sig bokrea, den tiden på året då flera hundra böcker säljs till väldigt överkomliga priser. Den 26 Februari börjar rean i butiker men många titlar kan redan förhandsbokas på webben. Bokrean är kanske för dig en helt okänd rea, men i litteraturvärlden är det här en rea som inte får missas och den innebär chansen för tusentals bokälskare att hitta nya böcker billigt.

Akademibokhandelns katalog över böcker på rea distributeras till 520 000 medlemmar i klubben “Akademibokhandelns vänner” från den 12-15 februari och från den 5:e februari kan delar av sortimentet i år förhandsbokas online. Enligt Akademibokhandelns VD Anna Austin är “Bokrean är en av årets allra viktigaste händelser och vi satsar stort på att ta vara på möjligheten att sprida läsglädje runt om i landet.” Därför har Tegazine besökt en akademibokhandel för att lära oss lite mer om bokrean. Tegazine har pratat med Jennie från Akademibokhandeln i Täby Centrum. Hon berättade att den bokgenre som brukar sälja bäst är deckare. Den bok som hon sa var populärast under Black friday rean var Factfulness av Hans Rosling. Hennes boktips till er som vill handla under rean är “Till minne av en villkorslös kärlek” av Jonas Gardell, en bok som hon har hört ska vara mycket bra.

De böcker som sålt bäst under Black friday rean förra året på både Adlibris och Akademibokhandeln är enligt “Boktugg”: “Factfulness” av Hans Rosling, “Lazarus” av Lars Kepler, “Min historia” av Michelle Obama och “Jag är fotboll” av Zlatan Ibrahimovic och Mats Olsson. Kanske säljer de även bäst under denna rea? Håll utkik bland hyllorna i bokhandeln!

Skribent: Edith Malmberg

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *