Viktor Karlberg, S17a

Viktor Karlberg, 17 år, fick en hjärnskakning och kunde inte längre spela fotboll. Nu tävlar han i crossfit och kom i somras på en tredjeplats i SM, efter att ha tränat i mindre än ett år. Tegazines reporter har träffat honom för en intervju.

 

  • Hej Viktor! För någon som inte har någon aning, vad är crossfit? Och hur tävlar man i det?

Crossfit är en blandning av olika träningsformer. Det är allt ifrån tyngdlyftning och konditionsträning till simning och gymnastik. En tävling består av en kombination av dessa, det är som ett test av styrka och kondition. Dessutom är det ofta hög intensitet och går väldigt snabbt.

 

  • Hur kom det sig att du började med crossfit?

Jag ville hitta något nytt att göra. Jag började gymma vanligt med det var så tråkigt att sitta i en maskin liksom. När jag satt och sökte en dag hittade jag crossfit. Jag testade träna i stan och kände att, det här, det vill jag satsa på.

 

  • Berätta om när du tävlade i SM, hur var det?

I somras var jag med i SM för ungdomar under 18 år. Det var min första tävling och jag slutade på en tredjeplats. Jag blev lite chockad själv att det gick så bra. Mitt mål var att komma topp 10, som en kul grej.

 

  • Har du något tips till andra som känner sig sugna på att testa crossfit?

Jag började med tyngdlyftning en månad innan för att bygga upp styrka och få en bra grund. Sen lär man sig under tiden. Mitt tips är att hitta en bra coach och ha rätt teknik. Sen ska det vara kul också.

 

Stort grattis Viktor, önskar Tegazine!

Känner du någon elev på skolan som har ett roligt intresse eller har varit med om något spännande? Skicka ett mejl till för en chans att vara med i tidningen!

Skribent: Tove Naumann

Foto: Viktor Karlberg och Tove Naumann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.