Tips på roliga event runt Halloween!

Halloween är en från början amerikansk högtid som snabbt spred sig över hela världen, och är populär här i Sverige. Även fast vi inte är riktigt lika ambitiösa som amerikanerna har vi en stark kärlek för kostymer, bus eller godis och allt annat som hör till. Men vad ska man egentligen hitta på under höstlovet och halloweentider? Här nedanför är de 5 roligaste aktiviteterna under Stockholm Halloween 2019 listade.

  • Stockholm Ghost Walk

Den populära rundvandringen i Stockholm är igång även under Halloween (oktober). Välj mellan Gamla Stan eller Södermalm där du får se, uppleva och höra om brott, straff, mord, myter, sjukdomar och häxor som pågått genom Stockholms historia. Även här är platserna begränsade så skynda på (220 kr)!

  • Gröna Lund

Som varje tidigare år kommer Gröna Lund att hålla i ett halloweenfirande utan dess like! Hela parken kommer förvandlas till ett fasansfullt ställe med läskiga karaktärer, attraktioner och utsmyckningar. Lustiga huset blir till Olustiga huset, och House of Nightmares blir till House of even worse nightmares. Om det låter intressant är öppettiderna 18-20 oktoberoch 25-31 oktober. I år är även platserna begränsade så förboka dina biljetter (399-430 kr) på hemsidan!

  • Halloweenparad ”Schockholm”

Den 2 november kl. 15:30-18:30 klär hela Stockholm ut sig och går tillsammans i en parad kallad “Shockholm”. Allt börjar med en förfest i Kungsträdgården, sedan går alla igenom Gamla Stan och tillbaka och allt avslutas sedan med live-uppträdanden och aktiviteter för alla åldrar i Kungsträdgården. Det bästa är att det är gratis!

  • Halloweenkryssning

Den 2 november kan du hoppa på Tallink Siljas fartyg Romantika till Riga! På denna 40-timmarskryssning får du uppleva party och dans, musik, shower, tävlingar mm. Hela kryssningen är i halloweentema så gästerna kommer även vara utklädda. Dra ihop ett härligt gäng och boka era biljetter nu, och skynda för de säljer snabbt slut (ca 700 kr). 18+.

  • Mysa hemma

Ett lite lugnare alternativ för det som kanske inte vill spendera pengar eller bara inte orkar göra något speciellt är att bara hänga hemma. Dra ihop ett gäng, familj eller din favoritperson och köp snacks och sätt på en riktigt läskig skräckfilm! Varför inte en gammal goding som Halloween eller Friday the 13th, eller en nyare som It, Veronica eller Get Out? Om du inte är ett så stort fan av det läskiga, sätt på en komedi eller vad som. Och glöm inte, du kan ju gå på något event OCH hänga hemma och kolla film.

Skribent: Josefine Mattsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *