Precis innan sommarlovet åkte Hanna Bertilsson iväg på språkresa till Frankrike, men det hon inte var beredd på var att hon var ensam på resan. “Även fast det var läskigt var det intressant och spännande”, förklarar Hanna när hon beskriver sin upplevelse.

   

Hanna Bertilsson

Hanna Bertilsson, elev här på TEG, reste till Frankrike och bodde i den lilla staden Laundivisau som ligger i Bretagne. Hon var borta i två veckor, varav en vecka in på sommarlovet. Men vad var det som fick Hanna att anmäla sig? Jo, så som många tyckte hon att det skulle bli en bra erfarenhet och en intressant upplevelse. Något som skilde Hannas resa från andras tidigare erfarenheter var att hon åkte ensam. Ursprungligen var planen att flera från TEG skulle åka tillsammans, men av olika anledningar hoppade de andra av och så blev det att Hanna åkte ensam. 

Väl i Bretagne bodde Hanna hos en värdfamilj med två tvillingdöttrar. Hon berättar att det var läskigt i början, eftersom allt var nytt, men samtidigt otroligt intressant och spännande. Det var nämligen så att Hanna aldrig varit i   Frankrike tidigare!                                                                                      

Dagarna spenderade hon i skolan med värdtjejen som hon bodde hos och på helgerna åkte hela familjen och besökte olika sevärdheter i närheten. Hanna är nöjd med upplevelsen men förklarar att “det var mycket lektionstid där jag inte förstod så jättemycket”. Trots detta har hon ändå lärt sig en del under resan , både på franska och engelska, men även en del om mod och självständighet. 

Nu i oktober blir det en återförening för Hanna och tjejen hon bodde hos, då hon kommer hit för att bo i Sverige i två veckor. De har hållit lite kontakt efter att Hanna åkte hem från Frankrike och nu är det äntligen dags att träffas ansikte mot ansikte igen. 

Skribent: Thea Andersson

Foto: Cornelia Löthgren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.