Vilka nyheter fyller glassboxen i år?

Denna gång är det jag och min familj (mamma, pappa och lillebror) som står för glasstestet. Vi har betygsatt Cornetto Mermaid mini, Pippis Tjolahoppglass, Magnum Ruby och Igloo Cola från GB!

Cornetto Mermaid

Cornetto Mermaid är en färgsprakande nyhet med hallonglass, matchaglass, hallonsås och strössel i en rosa våffla. Däremot smakade vi Mermaid i mini format där struten istället är grön och glassen består av hallonglass, hallonsås och strössel. 

Josephine: Rolig och lekfull glass. Cool design, grön strut är något jag aldrig tidigare har sett! Smaken var ganska bra, lite för syrlig för min smak dock. Av mig får den 7/10. 

Pappa: Glassen har en god smak, krämig konsistens, söt men lite väl syrlig! Spröd och knaprig våffla. Av mig får den 6/10. 

Brorsan: Glassen var väldigt god, bra blandning mellan sött och surt. Av mig får den 7/10 

Mamma: Fin design, grön våffla är väldigt kul och nytänkande. Smaken är okej, inget speciellt. Jag tycker om att det fanns choklad i botten av struten, dock kan jag i detta fall se det som en minus eftersom chokladen med hallonglassen inte är den bästa kombinationen. Av mig får den 7/10.

Pippi Tjolahoppglass

En färgglad glass med smak av hallon och vanilj. Glassen är doppad i orange överdrag med smak av vit choklad. 

Josephine: Pippi glassen var mycket god eftersom kombinationen av hallon och vanilj fungerar väldigt bra ihop. Glassen ger mig lite nostalgi vibes, påminner mig mycket om min favoritglass från när jag var liten. Av mig får den 8/10. 

Pappa: Glassen är frisk och fruktig, bra balans mellan hallon och vanilj. Roligt utseende dessutom! Av mig får den 7/10.

Brorsan: Glassen smakade ganska okej men är lite väl liten. Lite glass för pengarna! Av mig får den 7/10

Mamma: Rolig glass som passar bra till barn. Krämig och bra kvalité, inga tunga smaker! Av mig får den 7/10. 

Magnum Ruby

Glassen består av en vit chokladglass med en hallonswirl som doppats i äkta Ruby Choklad. Ruby Chokladen är den fjärde typen av choklad, efter mjölk-, vit och mörk choklad.

Josephine: Smaken är okej, men inget speciellt. Tråkigt att hallonsmaken inte riktigt kom fram. Designmässigt är den väldigt plain. Av mig får den 5/10. 

Pappa: Glassen har bra kavlité, mycket krämig. Av mig får den 6/10. 

Brorsan: Ganska god smak, men inget speciellt. Av mig får den 7/10.

Mamma: Glassen är gräddig men smakar nästan ingenting, ett minus att hallonsmaken inte kommer fram. Ganska tråkig glass faktiskt! Av mig får den 6/10. 

Igloo Cola

Den nostalgiska succén Igloo Cola är en efterlängtad klassiker från 60-talet som nu gör en comeback! Igloo Cola är en Isglass med smak av cola som passar alldeles perfekt för varma sommardagar. 

Josephine: Okej smak, inte riktigt min typ av glass. Älskar man däremot isglass kommer troligen Igloo Cola vara en höjdare! Av mig får den 2/10.

Pappa: Fräsch isglass men inte min typ av smak. Av mig får den 4/10. 

Brorsan: Tycker inte alls om isglassen, den smakar inte alls riktigt cola. Av mig får den 1/10. 

Mamma: Cola smaken är okej, inte för sött, inte för syrlig. Men varken utseende eller smak är särskilt tilltalande. Av mig får den 3/10. 

Det var allt från glasspanelen för i år, vi hoppas att testet kommer att hjälpa er att hitta en möjlig favorit!

Skribent: Josephine Fogh


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.