Rikard Georgii och Seike Clowniac gick båda ut Täby Enskilda för några år sedan. Efter några år på skilda håll har de nu samarbetat kring videon för Seikes band Kerberas singel Counterpoints.

Idag är Rikard regissör och 3D-animatör och Seike är sedan flera år erfaren artist, idag med sitt band Kerbera. Rikard gick efter gymnasiet på Hyper Islands Digital Media Creative-utbildning och jobbade därefter på Maxilla Inc. i Japan.

-En kort tid efter jag kommit tillbaka från Japan och Seike precis fått rullning på sitt nya band Kerbera så bestämde vi oss för att göra en fet musikvideo, som språngbräda för oss båda!, berättar Rikard. Videon kan du se nedan.

-Vi hade aldrig träffat varandra, eller hamnat på de spåren i livet vi är på nu, utan Täby Enskilda, och jag har TEG att tacka för mycket! Jag såg till att få en bred utbildning. Efter att ha blivit stenhårt drillad i både Eng C, Filmproduktion och Sv C inom retorik, var jag en av de få i klassen på Hyper Island som visste hur man presenterar saker på ett snyggt, tydligt och vettigt sätt. Det är ovärderliga kunskaper när man ska pitcha sina idéer. TEG har även sett till att jag kunnat arbeta i grupp och lärt mig att bara för att man alltid gjort på ett visst vis tidigare så är det inte nödvändigtvis bra. Friheten från TEG är något som jag utvecklat och i min bransch idag är det A-O!

Foto: © RikardGeorgii.com, ur musikvideon Counterpoints

av admin

Ett svar på ”Counterpoints, musikvideon som förde samman två fd. TEG-elever”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.