Ni är säkert bekanta med de fina grupprummen i TEG, som finns på varje våning i skolan. Vanligtvis väljer man det första tillgängliga rummet när man behöver en pluggstund och nöjer sig med det. Men om du hade möjlighet att välja, vilket grupprum skulle då vara den glittrande diamanten i höstacken? Det är här jag kliver in som er personliga räddare i nöden för att besvara just den frågan. 

Vår första destination är grupprummen på bottenvåningen, K1 och K2. De skiljer sig inte mycket åt och kan bedömas utifrån samma kriterier. Båda ligger nära vår kära KH och är bekvämt nära ettornas skåp och de mjuka sofforna utanför. K1 och K2 är extra stora och rymmer minst åtta personer om man klämmer ihop sig lite, vilket brukar vara ett plus. Det finns till och med en whiteboardtavla för de som vill leka lärare eller rita otydliga diagram över sina studieämnen. Tyvärr är de så estetiskt utmanade att de nästan får ett dagisbarn att se ut som en konstnär. Så, de får ett ”nästan där” betyg på 5/10 stjärnor.

Flyttar vi upp till första våningen, marknivån, hittar vi grupprummen Fauna och Flora. Trots det vackra namnet är Flora inte det bästa valet på grund av dess närhet till radiostudion, separerad endast av en vägg med ett stort glasfönster. Mörkret som stirrar på en från andra sidan bidrar dessvärre inte till någon särskilt bra arbetsro, vilket sänker dess betyg till 5/10. Fauna, å andra sidan, får 5,5/10 på grund av dess något bättre placering och större utrymme.

Vi svingar oss vidare till tjugo-klassrummen som Tarzan bland lianerna, där fyra nya deltagare väntar: Eld, Luft, Vatten och Jord, som de fyra elementen fast med extra krydda. Dessa rum är bland de mest estetiskt tilltalande, med vita väggar, luftigt utrymme och stora fönster med utsikt över innergården. De får 7/10 på grund av sina whiteboards, varav Vatten får ytterligare poäng för sitt fyrkantiga bord och får 7,5/10 stjärnor.

Nu fortsätter vi uppåt till LO-våningen, där Larven, Kokongen och Fjärilen väntar på oss. Larven håller sig till grupprums-normen, medan Fjärilen och Kokongen är som rum med identitetskriser, både med trumset och draperi. De får 6/10 stjärnor för sina försök till originalitet och för att få oss att undra vad som egentligen pågår där inne.

Lite högre upp finns Holmen, Kobben och Grynnan. Dessa är som de stora syskonen till rummen utanför tjugo-salarna, lite större och med större bord. En nackdel är dock att det finns en viss insyn från nedervåningen, vilket sänker deras betyg till 7/10 för Grynnan och Kobben, men 8/10 för Holmen på grund av dess mer skyddade placering.

Slutligen, som en episk klimax, har vi det tysta studierummet på översta våningen. Det ser extremt lovande ut med dess överlägsna estetik, stora fönster med utsikt över skolans gröna gräsmatta och det rymliga fyrkantiga bordet. Trots kravet på tystnad får det självklart en full pott, 10/10 och vinner över alla andra rum med hästlängder. 

Sammanfattningsvis är det tysta studierummet klart det bästa, medan grupprum Flora är ett av de sämsta. Övriga åsikter betraktas som felaktiga. Tack för mig. 

Fotograf: Nana Ampomah

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.