Du har säkert läst våra artiklar och förmodligen känner du till vår maskot, den mystiska grisen som vandrar runt i skolans korridorer, men utöver detta finns det ytterst fåtal som känner till mer om tidningens historia. Så vad passar då inte bättre med en liten throwback time om allas favorit tidning? Skoltidningen har funnits på teg i många år, men året tidningen först startades registrerades aldrig då den enbart styrdes av eleverna utanför någon kurs. Under de första åren dök ett par nummer upp lite då och då men tidningen fick aldrig mycket uppmärksamhet. Skolans rektor Jan Liljegren, vars idé var att skoltidningen skulle göras inom en kurs gav äntligen skoltidningen nya vyer att se fram emot. Tidningen togs över av textkommunikation B på författarprogrammet och precis som hoppats växte skoltidningen, artikel efter artikel dök upp och läsarna blev allt flera. När författarprogrammet upphörde på skolan mellan läsåret 2012-2013 tog sam-media över, men numera har den nya invals kursen, textkommunikation ansvaret för tidningen.

Innan namnet Tegazine kom på tal bytte tidningen alltid namn vid början av varje läsår. Tidningen har hetat allt från Tegel utan kurs, TEG Press, Voz, Vulgo, I ❤️, Eureka och TEGO. Det var nämligen Tegazines tidigare redaktionsmedlem Selma Gaspar-Vrana som under läsåret 2013-2014 kom på namnet Tegazine. Under samma år hade dåvarande marknadsredaktionen som uppgift att göra reklam för tidningen så att läsarantalet skulle stiga, men trots att mycket gjorts fattades det något. Tegazines alldeles egna maskot såklart! Grisen tegazvinet blev tidningens nya och enda maskot, en gummigris från ICA. Under senare år köpte även nästa marknadsredaktion in gris dräkten som en del elever på skolan nog redan har sett.

Chansen att faktiskt få se tegazvinet IRL är inte så stor. På senaste tiden har inte många vågat ta på sig dräkten eftersom den har burits av väldigt många elever men endast kemtvättats ett par gånger. Bacillskräck, ja vi vet. Men oroa er inte, får ni inte se grisen IRL finns det en bild ovan. Som ni kan se har Tegazine genomgått en rad förändringar och den största var nog när tidningen även lanserades som webbtidning år 2011 under dåvarande namnet Eureka! Beslutet togs eftersom man genom webbplattform har mycket större möjlighet att kunna sprida och publicera. Webbtidningen är fortfarande där vi uppdaterar som mest, men såklart kommer vi även fortsätta släppa en papperstidning lite då och då. Kika gärna in andra artiklar från oss och följ oss gärna på Instagram, där heter vi Tegazine. 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.