Charlotta Sundkvist är ny på skolan för terminen. Hon har stor kärlek för katter och äger 150 stycken barbiedockor, men hur hamnade hon egentligen på TEG?

– Jag och min kille valde att köpa hus i Åkersberga och jag ville flytta till en skola så att det var närmare att köra och då valde jag att jag ville vara i en skola i Täby. Sedan åkte jag på intervjuer på tre olika skolor, och så valde jag den här – för det var ju den bästa. 

Charlotta är lärare i både matte och fysik men har under sitt liv haft många andra planer för sin karriär. När hon var yngre var planen att bli författare, och vid annat tillfälle ville hon bli arkeolog. 

– Jag tror att det var för att jag hade väldigt rörigt rum och jag alltid var tvungen att leta efter saker.

Av de som du känner, vem skulle du vilja ha med dig på en öde ö?

– Min fästman. Han är jätteduktig på allt man skulle kunna behöva där och är gammal scout så han borde kunna lära mig hur man ska göra i ödemarken. Jag tror han kan få mig att överleva. 

Historien om Harry Potter är en av Charlottas favoriter. Hon tycker att författaren J.K Rowling har väldigt roliga historier och härliga karaktärer. Om hon skulle få äta middag med en kändis (död eller levande) skulle hon välja just J.K Rowling. Andra alternativet är Stephen Hawking. Charlotta beskriver att hon tror Hawking skulle ha väldigt intressanta åsikter och att han verkade väldigt smart. 

Charlotta tycker även mycket om katter och under barndomen var Aristocats en favorit. Speciellt relaterar hon till karaktären Marie. 

– Hon är den lilla vita kattungen. Hon är väldigt oskyldig men är tuff under ytan.

Charlotta har ett stort antal böcker men samlar även på barbiedockor. Hon har just nu 150 stycken. Hur fick du så många?

– De fick jag mest när jag var liten och så har jag sparat alla. Annars böcker, bara vanliga böcker. Det har jag också väldigt många av. 

Något som ingen elev vet om henne är att Charlotta i februari gifter sig med sin fästman, som hon träffade för mindre än ett år sedan.

– Det var bara sådär att allting var korrekt, allting var perfekt. 

Fem Snabba:

Apple eller Android?

– Android.

Gröna eller röda vindruvor?

– Usch! Jag gillar inte vindruvor.

Melodifestivalen eller Idol?

– Melodifestivalen.

Godis eller chips?

– Godis.

Paradrätt?

– Pannkaka med hemmagjord sylt, blåbär helst.

Skribent och foto: Lina M. Nyström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.