Vi går mot mörkare tider och kylan börjar tränga sig in under våra tunna sommarjackor. Nu när hösten börjar närma sig vill man bara krypa ner under täcket och kolla på en riktigt bra serie. När man har fastnat för en riktigt bra serie är ett nytt avsnitt det enda man längtar efter när skoldagen är slut och man får återförenas med sin älskade säng igen. Vi genomförde en undersökning på TEG och har utifrån resultatet från denna utsett 3 TV- serier som är ultimata för det perfekta för höstmyset. 

På en stark tredjeplats kommer serien Game Of Thrones. Denna serie kan ni främst hitta hos streamingtjänsten HBO. Serien utspelar sig på de fiktiva kontinenterna Westeros och Essos där somrarna och vintrarna kan pågå i flera år. Game of Thrones har tre stora berättelselinjer som handlar om olika familjer och deras livsöden. Game Of Thrones är en fantasyserie med hela 8 säsonger. Det finns med andra ord gott om avsnitt för hela hösten. 

På en andraplats kommer den amerikanska TV-serien Stranger Things. Den första säsongen kom ut 2016 vilket gör detta till en relativt ny serie. I somras kom även den tredje säsongen ut. Stranger Things utspelar sig i en liten stad under 80-talet. Serien inleds med att en liten pojke försvinner spårlöst på vägen hem från sina kompisar. I samband med detta börjar det hända en hel del underliga saker i staden. Stranger Things är en mycket spännande drama och science fiction serie. Serien finns självklart hos den populära streamingtjänsten Netflix. Denna serie skapar många olika känslor för den som tittar vilket gör serien så otroligt bra. 

Men den serien som allra flest på TEG rekommenderar är den klassiska serien Friends. Friends är en amerikansk komediserie som kom ut i mitten av 90-talet. Den handlar om 6 vänner som bor i New York och man får följa deras vardagliga liv. Om höstmörkret gör dig lite orolig om nätterna kan denna serie muntra upp dig och få dig på andra tankar. Serien finns även den tillgänglig på Netflix. Det är svårt att inte tycka om denna serie trots att första avsnittet är 25 år gammalt. Och om du sett den en gång är det bara att se den igen. 

De 3 populäraste serierna på TEG är med andra ord gamla klassiker allihop. Men det finns en helt ny serie som några få elever rekommenderat och som ännu inte fått så mycket uppmärksamhet. Serien heter Euphoria och är en ungdomsserie. Euphoria är en serie om tonårsdrama som tar upp många verkliga problem. Om du sett alla de tre serierna som nämndes tidigare kan detta vara en perfekt serie för dig i höst. 

Dessutom har vi utsett den serie-genren som är populärast på TEG vilket är komedi. Förutom Friends som vi nämnde tidigare så är Modern Family och New Girl två andra komedi-tips från oss på redaktionen. Inom komedi-kategorin finns det mängder av olika serier och filmer på exempelvis Netflix och HBO, så det är bara att börja välja och vraka. Vi alla på TEG har dessutom en egen rejäl dator tack vare skolan som är perfekt för streaming av serier. Förhoppningsvis har ni nu fått några tips på serier inför hösten. Med andra ord finns det inga ursäkter, det är bara att börja kolla på serier!

Skribent: Liv Horwitz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.