Passion för resande

Under de senaste veckorna har nästan 100 studenter varit ute på resa. 

Första resan gick till Prag. De började med att utforska den vackra staden. Följande dagar upptäcktes de gamla och nya delarna av Prag med en guidad tur. Bland annat såg de många historiska och religiösa byggnader som vithuskatedralen och en judisk gammal synagoga. En speciell upplevelse var att de fick en guidad tur i ett gammalt ghetto där de lärde sig mer om förintelsen under andra världskriget. Något som många upplevde som sorgligt. Tyvärr var de fem dagarna i Prag snabbt över men alla tyckte att resan var full av intressanta och roliga upplevelser och de fick dessutom chansen att lära känna varandra bättre. 

Andra resan gick till Köpenhamn. Eftersom resans tema var miljö och klimat tog gruppen tåget till den danska huvudstaden. Första dagen ägnades åt en stadstur, “amazing race” (uppgifter i grupper, tex. prata med en dansk i minst 10 sekunder) och bowling. Det även blev en intressant guidad cykeltur som handlade om Köpenhamns hållbarhetsutveckling, bland annat fick de lära sig om urban farming och hur det fungerar. För att lära sig ännu mer besökte de “cisterne”, en underjordisk utställning om miljön. Bland annat i form av en konstutställning med temat “världen efter klimatförändringarna”. 

De upplevde många roliga och lärorika dagar i vårt södra grannland och trots många språkbarriärer hade de en trevlig tid. 

Resan till Normandie kan du läsa mer om i andra artiklar här i Tegazine.

Skribent: Lina Christen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *